Mastercard’dan Ripple ve ConsenSys Gibi Kripto Para Devleri ile Ortak Program!

Küresel ödeme devi Mastercard, aralarında Ripple (XRP) ve MeteMask’ın geliştirici şirketi ConsenSys’in de bulunduğu ortaklarla birlikte CBDC programı oluşturuyor.

Mastercard tarafından 17 Ağustos Perşembe günü yapılan bir duyuruda, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) planlarının detaylarına yer verildi. Söz konusu program kapsamında Ripple, ConsenSys, Fluency ve Fireblocks gibi bir dizi blokzinciri ve ödeme hizmetleri sağlayıcısını bir araya getiren dev şirket, amaçlarının kilit oyuncularla çalışarak benimsenmeyi artırmak olduğunu belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Mastercard Dijital Varlıklar ve Blokzinciri Başkanı Raj Dhamodharan, gelişen ekonomi yapısına uyum sağlamak için bu tür adımların önemli olduğunu vurguladı:

Ödeme seçeneklerine ve ödeme yapmanın farklı yolları arasında birlikte çalışabilirliğin gelişen bir ekonominin temel  bileşeni olduğuna inanıyoruz. Bu noktada sektördeki kilit oyuncularla iş birliği yapmanın ve teşvikleri artırmanın öneminin farkındayız.

CBDC programı hakkında şimdilik fazla detay vermekten çekinen Mastercard cephesi, CBDC ortak programı çalışmalarının merkez bankalarına CBDC konusunda yardımcı olacağını ve gelişen sektörü anlamalarında fayda sağlayacağını ifade etti.

Öte yandan Mastercard’ın en büyük rakiplerinden PayPal, geçtiğimiz günlerde kendi stablecoin projesi PayPal USD’yi (PYUSD) piyasaya sürerek kripto para piyasasının gündemine oturmuştu. PayPal daha sonra da kullanıcıların Bitcoin (BTC) işlemlerini yapmasına olanak tanıyan Cryptocurrencies Hub’ı piyasaya süreceğini duyurmuştu.

source site-9