Mahkeme Bu Altcoin İçin ‘Menkul Kıymet Değil’ Demeyi Reddetti!

Yargıç Martin Glenn, altcoin projesi Celsius’un iflas davasında paydaşların temsil talebini kabul etmedi. Ayrıca Yargıç, SEC ve Ripple davasındaki ilgili kararlara rağmen CEL tokenini “menkul kıymet değil” ilan etmeyi reddetti.

Yargıç, bu altcoin için ‘menkul kıymet değil’ demedi!

Yatırımcı Otis Davis, 25 Temmuz’da altcoin için bir önerge verdi. 14 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri İflas Mahkemesi Güney Bölgesi New York’ta görülen bu önergede, mahkemeden yatırımcıların Celsius Network çalışanları ve müşterilerinden ayrı olarak değerlendirileceği yasal bir sınıf oluşturmasını istedi. Davis ayrıca mahkemeden, Teminatsız Alacaklılar Komitesi’ni (UCC) temsil eden hukuk ekibine gerekli bilgilerin açıklanmadığı iddiasıyla yaptırım uygulanmasını talep etti.

Bu arada, Yargıç Analisa Torres’in XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına karar verdi. Otis Davis, SEC ve Ripple davasındaki son bulgular ışığında mahkemeden CEL’in “menkul kıymet olmadığını” ilan etmesini de istedi. Yargıç Martin Glenn, 25 Ağustos’ta dosyalanan bir mahkeme belgesinde altcoin projesinin iflas davasında özel bir hissedarlar sınıfı ilan etme çabalarını kabul etmedi. Yargıç ayrıca CEL tokeninin bir menkul kıymet olup olmadığına karar vermeyi de reddetti.

Ripple davasını emsal kabul etmeyen Yargıç, üç önergeyi de reddetti

XRP davasında Yargıç Analisa Torres’in, Ripple’ın dijital varlık borsalarındaki programlı satışlarla ilgili olarak bir menkul kıymet olmadığına karar verdiğini belirtmek gerekiyor. Ancak aynı kararda Yargıç Torres, XRP’nin kurumsal yatırımcılara satılması durumunda bir menkul kıymet olacağına hükmetti. Celsius iflas davasında, Yargıç Martin Glenn’in yanıtı nispeten hızlı oldu. Yargıç, 14 Ağustos’taki bir duruşmada önergelerin tartışılmasından sadece 11 gün sonra ortaya konan üç önergeyi de reddetti. Yargıç Glenn, altcoin projesine ilişkin tüm talepleri reddetti ve şu hususların altını çizdi:

Önergelerdeki, bu Emirdeki veya Duruşmada açıklanan hiçbir şey, kripto tokenlerin veya kripto tokenleri içeren işlemlerin menkul kıymet olup olmadığına ilişkin federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir bulgu teşkil etmez. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Komite’nin kripto tokenleri içeren işlemlere herhangi bir temelde itiraz etme hakkı açıkça saklıdır.

Celsius Network iflas süreci devam ediyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Celsius Network iflası 14 Temmuz 2022’de gerçekleşti. Sadece bir yıl sonra, şirketin eski CEO’su Alex Mashinsky tutuklandı ve dolandırıcılıkla suçlandı. O zamandan bu yana, Celsius Network, çok sayıda uzlaşma üzerinde anlaştı. Böylece altcoin projesi, müşterilere ve yatırımcı gruplarına rahatlama sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, en son tur için planda Ekim ayında bir duruşma var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1