LTC ve Bu 2 Altcoin Kritik Dönemeçte! Boğalar Baskı Yapıyor

Litecoin (LTC), BCH ve Lido fiyatları, yeni haftanın rallisi ardından kritik teknik seviyelere temas etti. Altcoin boğalarının ivmeyi korumak için hafta sonuna kadar süreleri olacak.

Litecoin (LTC) fiyatı kritik 100 dolar bölgesinden uzaklaşıyor

Geçen hafta, Litecoin (LTC) 2023’teki 56 dolarlık dip noktasına geriledi. Bu da halving sonrası art arda üçüncü çöküşle bon buldu. Grayscale’in çığır açan zaferi Litecoin fiyatını yükseltmeye yetecek mi? Bunu zaman belirleyecek.

2 Ağustos Halving etkinliği yaklaşırken LTC fiyatı Temmuz ortasında 100 doların altına düştü. O zamandan beri kripto yatırımcıları Litecoin ağında daha fazla işlem gerçekleştiriyor. Aşağıdaki Santiment grafiği, günlük LTC İşlem Hacimlerinin geçtiğimiz ay boyunca nasıl kademeli olarak arttığını canlı bir şekilde gösteriyor. 25 Temmuz’dan bu yana %41 artışla 10,34 milyon LTC’den 29 Ağustos’ta işlem gören 14,6 milyon LTC’ye yükseldi.

İşlem Hacmi, belirli bir günde LTC’yi içeren işlemlerin toplam hacmini özetler. Tipik olarak bu, ağ tarafından sunulan veya ağda barındırılan daha fazla hizmet kullanıldıkça LTC’ye olan talebin arttığı anlamına gelir.

İşlem faaliyetlerindeki bu sağlıklı büyümeyle LTC’nin halving sonrası kayıplarının bir kısmını geri alması şaşırtıcı değil. Ancak başka bir temel gösterge, Litecoin fiyatının hâlâ büyük bir fiyat kırılmasından uzak olduğunu gösteriyor.

İndikatörler, LTC için daha fazla aşağı yönde sinyal veriyor

Grayscale’in dönüm noktası niteliğindeki zaferinin yarattığı dalgalanma etkisi Litecoin ayılarını pek etkilemedi. Borsanın on-chain piyasa derinliği grafiğine göre ayılar, mevcut fiyatlar civarında 277.340 LTC’yi satmak için aktif emirler verdi. Bu, toplam 264.760 LTC tutarındaki mevcut satın alma siparişlerinin hacminden daha ağır basıyor.

LTC ve Bu 2 Altcoin Kritik Dönemeçte! Boğalar Baskı Yapıyor

Borsa On-chain Piyasa Derinliği grafiği, popüler kripto para birimi borsalarında Litecoin için verilen aktif siparişlerin hacmini gösterir. Yukarıda gösterildiği gibi, LTC’ye yönelik piyasa arzı şu anda talebi 12.500’den fazla coin kadar geride bıraktı. Bu, işlem faaliyetlerindeki büyümeye rağmen devam eden kripto pazarındaki yükselişin Litecoin fiyatı üzerinde orantısız olarak daha küçük bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor.

LTC fiyat tahmini

LTC yatırımcılarının düşüş eğilimini göz önünde bulundurarak, Litecoin fiyatının yakın haftalarda 80 doların altında kalma olasılığı yüksek. Mevcut Litecoin sahiplerinin alım fiyatlarına dair dağılımı gösteren Küresel Para Giriş/Çıkış Fiyatı (GIOM) verileri, bu tahminin doğruluğunu destekliyor.

Ek olarak, ortalama 88 dolar fiyatla ek 1,66 milyon adreste 14,81 milyon LTC var. Litecoin bu fiyat seviyelerine doğru hareket edebilirse, büyük bir direnç bölgesiyle karşılaşması muhtemel. Düşük bir olasılık da olsa, eğer boğalar bu direnci aşabilirse, Litecoin’in fiyatı son Halving etkinliğinden bu yana ilk kez 90 dolara yönelecek.

Tersine, eğer piyasanın düşüş eğilimi artarsa, ayılar 60 doların altına doğru baskı yapacak. Ancak 401.000 cüzdan adresi ortalama 65 dolar fiyatla 5,14 milyon LTC coin satın aldı. Eğer HODL yaparlarsa Litecoin fiyatı bir toparlanmaya girecek. Ancak bu destek seviyesi bozulursa, LTC fiyatı sonunda 2023’te yeni bir dip olan 50 dolara ulaşacak. Bu da maksimum 50 dolar fiyatla 11,34 milyon LTC’nin satın alındığı önemli bir seviyedir.

LTC zor durumda: Peki, BCH yatırımcılarına kazanç sağlayacak mı?

Salı günkü fiyat artışına rağmen BCH fiyat artışı hala zirve momentumundan çok uzakta. Ağ Değeri/İşlem Hacmi (NVT) oranındaki yükseliş eğilimi de bu tezi doğruluyor. Aşağıda gösterildiği gibi, Bitcoin Cash NVT oranı, BCH fiyatının 30 Haziran’da 2023 zirvesi olan 329 dolardan düşmesinden bu yana yükseliş eğilimini sürdürdü. 17 Ağustos’taki ani çöküşün ardından NVT oranı yükseldi. 30 Ağustos’ta başka bir yerel yüksek seviye olan 366’ya ulaştı.

Basit bir ifadeyle NVT oranı, mevcut piyasa kapitalizasyonunu temeldeki işlem faaliyetine göre tartar. Artış, piyasa fiyatları düşerken BCH ağının hâlâ sağlıklı bir ekonomik faaliyet hacmi yaşadığı anlamına geliyor. Tipik olarak bu olumlu bir sinyaldir. Tükseliş piyasası ivmesi artarsa ​​mevcut işlem faaliyetinin hala daha fazla fiyat artışına yol açabileceğini düşündürmektedir.

BCH madencileri ek baskıya neden oluyor

Yeşil sinyale rağmen, BCH madencilerinin devam eden düşüş yönlü faaliyetleri önemli endişelere yol açıyor. Veriler, 2023 yükselişi 20 Haziran civarında başladığında BCH madencilerinin rezervlerinde 8,38 milyon token tuttuğunu gösteriyor. Ancak 30 Ağustos itibarıyla kümülatif bakiyeler artık sadece 5,97 milyon BCH’ye düştü. Bu, şu anda yaklaşık 525 milyon dolar değerinde yaklaşık 2,41 milyon jetonu sattıkları anlamına geliyor

Madenci Rezervleri, madencilerin ve madencilik havuzlarının kümülatif cüzdan bakiyelerindeki gerçek zamanlı değişiklikleri izler. Madenciler rezervlerini uzun bir süre boyunca tükettiğinde satış baskısı artar. Açıkça, Madencilerin satış baskısı son zamanlarda BCH fiyatı üzerinde büyük bir aşağı yönlü baskı oluşturmuştu. Özetle, madenciler satış yapmaya devam ederse BCH’nin devam eden toparlanmasını önemli ölçüde yavaşlatacaklar.

BCH fiyat tahmini

BCH fiyatının önümüzdeki haftalarda muhtemelen 220 dolar aralığının üzerinde konsolide olması söz konusu. Büyüyen ağ faaliyeti ise fiyatı 250 dolara doğru yöneltecek.

Ancak, veriler BCH fiyatının 235 dolar bölgesine ulaştığında önemli bir dirençle karşılaşacağının altını çiziyor. Aşağıda gösterildiği gibi 127.000 adres ortalama 236 dolar fiyattan 1,17 milyon BCH satın almıştı. Madenciler daha fazla satış baskısına maruz kalırsa BCH bir geri çekilme yaşar. Ancak madenciler BCH madeni paralarının satışını yavaşlatırsa bu direnç seviyesi kırılır. Böylece, BCH fiyatı bu direnci kırarak 250 doları geri kazanabilir.

Tersine, BCH ayıları ve madencilerin satışları 200 doların altına geri çekilmeyi zorlayacak. Ancak yukarıda da görüldüğü gibi 122.000 adres ortalama 200 dolar fiyattan 181.000 BCH satın almıştı. Eğer HODL yaparlarsa, Bitcoin Cash uzun süreli bir düşüş eğiliminin tersine dönmesini önleyecek. Ancak ayılar satın alma duvarını aşarsa BCH sonunda 190 doların altına düşüş gösterecek.

Lido (LDO) fiyatı ivme kazanıyor

Lido DAO (LDO), son yedi gün boyunca Kilitli Toplam Değerde (TVL) %7,41’lik etkileyici artış sergiledi. TVL’deki bu güçlü artış, DeFi ekosisteminde ön plana çıkmasına yardımcı oldu. DeFiLlama’dan gelen son verilere göre, Lido Finance’in TVL’si kayda değer bir artışa tanık oldu. İlk beş DeFi protokolü arasında en önemli büyüme olarak yerini sağlamlaştırdı.

Lido’nun geçen haftaki dikkat çekici TVL artışının arkasındaki ana etken, platforma önemli miktarda ETH mevduatı akışıydı. Önemli piyasa fiyat değişimleri karşısında bile Ethereum sahipleri, Lido’nun likit staking protokolüne övgüye değer bir güven sergiledi.

LDO fiyat tahminleri

Lido Finance’in son zamanlardaki başarıları, DeFi alanında artan öneminin altını çiziyor. LDO şu anda son 24 saate göre %5’in üzerinde artışla işlem görüyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız Grayscale zaferi, fiyat rallisine bir miktar destek sağladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2