Londra Borsası’ndan Blockchain Adımı: Yeni Platform Kuruluyor!

London Stock Exchange Group (LSEG) Sermaye Piyasaları Başkanı Murray Roos’un açıklamaları dikkat çekti. Buna göre, Londra Borsası Grubu (LSEG) geleneksel finansal varlıklar için Blockchain destekli bir ticaret platformu arayışında önemli adımlar atıyor. Bu gelişme, yerleşik kurumların verimliliği ve şeffaflığı artırmak için giderek daha fazla Blockchain teknolojisine yönelmesiyle finans dünyasında kayda değer bir değişime işaret ediyor. İşte detaylar…

Geleneksel piyasalar için Blockchain kullanımı

Dünyanın en eski borsalarından biri olan Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu (LSEG.L), geleneksel finansal varlık ticaretinde devrim yaratmak üzere Blockchain teknolojisinin potansiyelinden yararlanmak için iddialı bir yolculuğa çıktı. LSEG, Blockchain’in dönüştürücü gücünü keşfeden köklü kurumların büyüyen listesine katılırken, bu çaba finansal piyasaların evriminde çok önemli bir anı temsil ediyor. LSEG Sermaye Piyasaları Başkanı Murray Roos, projenin öncelikli odak noktasının geleneksel varlıkların alım satım sürecini kolaylaştırmak olduğunu vurguladı.

Bu girişimin kripto para birimleri içermediğini açıklığa kavuşturmak önemlidir. Bunun yerine amaç, geleneksel finansal araçlar için daha verimli, uygun maliyetli ve şeffaf bir ticaret ekosistemi oluşturmak üzere Blockchain’in yeteneklerinden yararlanmaktır. Roos, şunları söyledi:

Buradaki fikir, dijital teknolojiyi kullanarak daha hızlı, daha pürüzsüz, daha ucuz ve daha şeffaf bir süreç yaratmak… ve bunu düzenlemek. Özünde, blockchain’in dağıtılmış defter teknolojisi, geleneksel varlıkların sorunsuz ve güvenli bir şekilde değiş tokuş edilmesini sağlayarak hem piyasa katılımcılarına hem de düzenleyicilere fayda sağlayacaktır.

Bu Hafta Kripto Paralar İçin Gelişmelerle Dolu: İşte Olacaklar!

Daha geniş finansal manzara neye işaret ediyor?

LSEG’in Blockchan tabanlı ticarete yönelmesi, finans sektöründeki daha geniş bir eğilimin parçası. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi BlackRock CEO’su Larry Fink daha önce varlık tokenizasyonunun sermaye piyasalarında verimliliği artırma potansiyelini vurgulamıştı. Varlıkların tokenlaştırılması değer zincirlerini kısaltma, maliyetleri azaltma ve yatırımcılar için erişilebilirliği artırma potansiyeline sahiptir. Ayrıca, Uluslararası Ödemeler Bankası, gerçek dünya varlıkları üzerindeki taleplerin tokenleştirilmesinin geleneksel finans ile kripto para birimleri arasındaki boşluğu doldurabileceğini ve potansiyel olarak kripto endüstrisinin büyümesini hızlandırabileceğini kabul etmiştir.

LSEG tarafından Blockchain tabanlı ticaret projesinde kaydedilen ilerlemenin bir “dönüm noktasına” ulaştığı bildirildi. Şirket, düzenleyiciler, birden fazla yargı alanı ve hatta Birleşik Krallık hükümeti ve Hazinesi ile aktif olarak görüşmeler yürütüyor. Finansal piyasaların bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için düzenleyici uyum ve gözetim çok önemlidir. İddialara göre LSEG, stratejik planlamasının bir parçası olarak, Blockchain tabanlı piyasalar işine adanmış ayrı bir varlık oluşturmayı da düşünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3