Litecoin 3. Halvingi Tamamladı! Fiyat Düşüyor!

Proof of Work odaklı altcoin Litecoin (LTC) için bugün önemli bir gelişme oldu. Merakla beklenen üçüncü halving etkinliğini kısa süre önce tamamladı. Türkiye saatiyle 18:10 sularında gerçekleşen etkinlik gündem oldu. Buna göre, son halving kripto paranın 2011’deki başlangıcından bu yana gerçekleşen üçüncü halvingine işaret ediyor.

Litecoin fiyatı

Litecoin fiyatı, halving etkinliğinin ardından 90 dolar destek seviyesine doğru hafif bir düşüş yaşadı. Buna göre bu durum fiyatın hafif düşüşle nispeten sabit kaldığına işaret ediyor. Piyasanın yönü, artık bu noktadan olası bir sıçramaya ya da çöküşe bağlı olacak. Yatırımcılar, kısa vadeli eğilimi belirlediği için altcoin LTC’nin fiyat hareketini yakından izliyor.

Başarılı bir kırılma yaşanması halinde, LTC fiyatı yükselişe geçerek %16’lık bir artışla 105 dolara gelecek. Aksine, fiyat mevcut destekten aşağı inerse, ufukta %6’lık bir düşüşle 84 dolara kadar inecek. Üçüncü Altcoin Litecoin halvingi 2.520.000 blok yüksekliğinde gerçekleşti. Bu durum blok ödülünü 50 LTC’den 6,25 LTC’ye düşürdü. Bu ayarlama, kripto para biriminin arzını yönetmek için çok önemli bir mekanizma. Sonunda 2142’de gerçekleşmesi öngörülen son halving ile 84.000.000 LTC piyasada olacak.

Litecoin hashrate trendleri ve madenci etkinliği

Binance’in Litecoin madencilik gücünde kayda değer bir düşüş yaşanmasına rağmen, son altı aydaki genel eğilim, çevrimiçi olan madenci sayısında bir artış olduğunu gösterdi. Litecoin algoritması, doğru hash’in bulunmasını sağlamak için zorluk seviyesini ayarlayarak ağın güvenliğini koruyor.

Litecoin’in fiyat grafiği, bir yükseliş formasyonu olan alçalan bir kamadan çıktığı için ilginç bir model ortaya koyuyor. Bununla birlikte, müteakip düşüş, piyasa duyarlılığını etkileyen başka bir azalan direnç çizgisini doğruladı. LTC fiyatı 90 dolarlık yatay destek alanına yaklaştı. Diğer taraftan bu seviyeden vereceği tepki potansiyel trend yönünü belirleyecek.

LTC Vakfı’nın onayı ve gelecek yarılanma tarihi

Litecoin Vakfı, resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla başarılı halvingi resmen doğruladı. Vakıf ayrıca bir sonraki halv,ng etkinliği hakkında da önemli bilgiler verdi. Blok ödülü ayarlaması Litecoin’in madencilik ödüllerini 6,25 LTC’ye düşürüyor. Buna göre bu durum gelecekte daha fazla kıtlık için zemin hazırlıyor.

Halving İçin Geri Sayım: Litecoin Balinalarından Önemli Hamle!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Litecoin Vakfı’nın duyurusuna göre, bir sonraki Litecoin halvinginin 30 Temmuz 2027’de gerçekleşeceği tahminler arasında. Buna göre 840.000 blokta gerçekleşmesi öngörülüyor. İleriye dönük bu tarih, yatırımcıların Litecoin’in uzun vadeli potansiyelini göz önünde bulundururken akıllarında tutmaları için çok önemli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2