LINK, SHIB, DOGE, ETH, XRP, XLM: Ağustos Tahminleri Ne?

Piyasa hafif yükselişle seyrederken Chainlink (LINK), Ethereum (ETH), XRP gibi önde gelen altcoin’lere yönelik hareketler dikkat çekti. Bu yazımızda, altı altcoin için sıradaki fiyat hareketlerinden bahsedeceğiz. Çeşitli analistlerin analizlerine işaret edeceğiz. İşte detaylar…

Daha geniş kripto para piyasasındaki konsolidasyona rağmen, Chainlink (LINK) altcoini önemli oyuncuların dikkatini çekti. Mevcut LINK fiyatı 7,36 dolar ve piyasa değeri 3,9 milyar dolar olup geçtiğimiz ay yüzde 20’lik bir artış göstermiştir. Özellikle, balinalar ve köpekbalıkları olarak bilinen büyük sahipler, dört haftadan kısa bir süre içinde 192 milyon doların üzerinde LINK coin biriktiriyor. On-chain veri sağlayıcısı Santiment’e göre, Chainlink’in GitHub’daki etkinliği yaz boyunca önemli ölçüde arttı. Böylece onu en aktif şekilde geliştirilen varlıklardan biri haline getirdi. Kripto para analisti Michaël van de Poppe, Chainlink için bir yükseliş geleceği öngördü ve şu anki değeri olan 7,36 dolardan %50’nin üzerinde bir artış gösterebileceğini öne sürdü.

Yaklaşık 450 gün boyunca 5 ila 9,5 dolar aralığında işlem gördükten sonra, LINK’in güçlü bir ralli yapmadan önce 6,75 dolar civarında önemli bir seviye ile yükseliş eğilimli bir yüksek-düşük model oluşturması bekleniyor. Analist, kripto para biriminin 11 dolar işaretine ulaşabileceğini tahmin ediyor. Chainlink’in Zincirler Arası Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP), zincirler arası uygulamaları ve hizmetleri geliştirmek için tasarlanan erken erişim kullanıcıları için tanıtıldı. Bu protokol, 25 ortak tarafından test edildikten sonra Avalanche, Ethereum, Optimism ve Polygon Blockchainlerinde çalışır durumdadır.

DOGE için sırada neler var?

Elon Musk tarafından tercih edilen bir kripto para birimi olan Dogecoin, 0,075 dolara kadar önemli bir artış potansiyeli ile 0,1 doların üzerinde ivme kazanmayı hedefliyor. Musk’ın Dogecoin’i desteklemesi yükseliş hissiyatına katkıda bulundu ve analistler 0,1 dolar işaretine doğru olumlu bir hareket öngörüyor. Dogecoin önümüzdeki hafta küçük bir rahatlama rallisi yaşarsa, bu yukarı yönlü bir yörüngenin başlangıcına işaret edebilir. Son 24 saatte %1 düşüşle 0,073 dolardan işlem görmesine rağmen, fiyatın dirençle karşılaştığında formasyonundaki önceki geri çekilme davranışlarını taklit etme potansiyeli var.

XRP fiyatı yeni bir bölgeye giriyor

Michael van de Poppe ayrıca Ripple’ın (XRP) haftalık grafiğinde bir ilgi alanına yaklaştığını söyledi. Yaklaşan döngü için potansiyel bir uzun ticaret girişine işaret ettiğini tweetledi. Yatırımcılara önümüzdeki haftalarda bir alım fırsatına hazırlıklı olmalarını tavsiye etti. Bununla birlikte, XRP’nin fiyatı geçtiğimiz ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ilgili gelişmelere atfedilebilecek yüzde 10’dan fazla bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Şu anda CoinMarketCap, XRP’nin son 7 gün içinde %9,50’lik bir düşüş yaşadığını ve 0,6251 dolardan işlem gördüğünü gösteriyor.

Van de Poppe, bu son fiyat düşüşünü, XRP’nin yaşadığı “ağır dürtüden” yararlanan uzun vadeli sahiplere bağladı. Ayrıca kripto para piyasalarındaki ilgi eksikliğinin, yükseliş döngülerinde gözlemlenenlere kıyasla daha belirgin fiyat düzeltmelerine neden olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz hafta XRP’nin fiyatı 0,6596 dolar destek seviyesinin altına indi ve bu seviyenin altında işlem görmeye devam etti. Satıcılar fiyatı bir sonraki destek seviyesi olan 0,5890 doların altına çekmeye çalışırken, boğalar bu seviyeyi savunmayı başardı.

Ethereum’da büyüme için 5 faktör belirlendi

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), daha geniş kripto para piyasasına paralel olarak son zamanlarda durgunlukla karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte, sonunda 5.000 dolarlık fiyat seviyesine ulaşabileceğine dair iyimserlik var.  Ethereum’un 5.000 dolara doğru potansiyel büyümesine katkıda bulunabilecek çeşitli faktörler şu şekilde:

  • Benimseme: Ethereum’un merkezi olmayan finans (DeFi), non fungible tokenlar (NFT’ler) ve oyun gibi alanlarda merkezi olmayan uygulamalar (dApps) oluşturmak için bir seçenek olarak popülerliği, bu sektörler genişledikçe kripto para birimine olan talebi artırabilir.
  • Ölçeklenebilirlik: Ethereum’un Ethereum 2.0’a yükseltilmesi, ölçeklenebilirliğini artırarak saniyede daha fazla işlem yapmasına ve kullanıcılar ve geliştiriciler için daha cazip hale gelmesine olanak sağladı. İyileştirmelerin devam etmesi Ethereum’a olan talebi ve dolayısıyla fiyatını artırabilir.
  • Kurumsal benimseme: Ethereum’un potansiyelinin kurumsal yatırımcılar tarafından daha fazla tanınması ve ETH alımlarının artması, arz ve talep dinamiklerini etkileyerek fiyatını olumlu yönde etkileyebilir.
  • Düzenleyici ortam: Olumlu düzenleyici gelişmeler, dijital varlıklar için daha istikrarlı ve düzenlenmiş bir ortam sağladığından Ethereum’un fiyatı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.
  • Piyasa duyarlılığı: Sektördeki olumlu gelişmeler ve haber kapsamı yatırımları ve duyarlılığı artırma eğiliminde olduğundan, kripto para birimi ve makroekonomik ortamdaki daha geniş piyasa duyarlılığı Ethereum’un fiyatını etkileyebilir.

Bu faktörler potansiyel taşısa da, Ethereum’un fiyatını 5.000 dolara çıkarıp çıkaramayacaklarını yalnızca zaman gösterecek. Bununla birlikte, toplu olarak Ethereum’un konumunun güçlenmesine katkıda bulunabilir ve potansiyel olarak gelecekte istenen fiyat seviyesine ulaşmanın yolunu açabilirler.

SHIB için 0.01 dolar hedefi var

Shiba Inu’nun (SHIB) sonunda 0,01 dolarlık bir fiyata ulaşabileceği umudu var. ETH’ye benzer şekilde, bu faktörler şöyle:

  • Güncelleme: Shiba Inu’nun ekosistemi için yeni bir katman 2 yükseltmesi olan Shibarium’un yaklaşan lansmanının, SHIB ile ilgili token işlemlerini daha erişilebilir hale getirmesi ve geliştiricilerin projeler oluşturması için bir platform sağlaması bekleniyor. Geliştirilmiş Shibarium ve yeni yakma mekanizması, SHIB’nin 0,01 dolar hedefine ulaşmasına yardımcı olabilir.
  • Benimseme: Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar, Shiba Inu gibi meme coinler de dahil olmak üzere varlık fiyatlarını etkileme gücüne sahiptir. Piyasa balinaları tarafından yapılan büyük yatırımlar ve daha küçük yatırımcılar tarafından artan satın alma ve elde tutma, önemli fiyat artışına katkıda bulunabilir.
  • Yeni kullanım durumları: SHIB için ödemeler, stake etme ve sosyal medya bahşişleri için gerçek dünya uygulamaları gibi yeni kullanım örneklerinin geliştirilmesi, kullanım alanını genişletebilir ve talebi artırabilir, böylece uzun vadeli fiyat potansiyelini artırabilir.
  • Büyük ortaklıklar: Önde gelen şirketlerle, özellikle de SHIB ödemelerini kabul edenlerle daha fazla ortaklık, daha geniş çapta benimsenmesini teşvik edebilir ve SHIB’nin fiyatını yükseltebilir. Tesla ve Amazon gibi şirketler, kripto para ödemelerini desteklemeye karar verirlerse buna potansiyel olarak katkıda bulunabilirler.
  • Piyasa duyarlılığı: Kripto para ve makroekonomik ortamdaki daha geniş duyarlılık, SHIB dahil olmak üzere belirli varlık fiyatlarını etkileyebilir. Kripto sektörüyle ilgili olumlu düzenleyici gelişmeler ve haber kapsamı, yükseliş hissiyatına katkıda bulunabilir.

Stellar için beklentiler ne yönde?

Stellar (XLM), Temmuz ayındaki yıllık zirvesinden bu yana fiyat trendinin düştüğünü gördü. Buna rağmen, analist Valdrin Tahiri’ye göre XLM şu anda kısa vadeli bir simetrik üçgen formasyonu içinde işlem gördüğü için bir kırılma potansiyeli var. Haftalık grafikte önemli gelişmeler görülüyor. XLM, Ocak ayında alçalan bir direnç çizgisinin üzerine çıkarak bunu destek olarak teyit etti ve yukarı yönlü ivmeyi tetikledi. XLM, 0,105 dolarlık direnci aşmasına rağmen, genellikle satış baskısına işaret eden kayda değer bir üst fitille 0,195 dolarda durdu. Ardından, XLM geriledi ve 0,105 dolarlık desteğe yaklaştı.

Elliott Dalga teorisi uygulandığında, mevcut XLM fiyatı, bir üçgen formasyonuyla işaretlenen beş dalgalı yukarı yönlü bir dizide dördüncü dalganın sonu olabilir. Bu, yerel bir düşük nokta ve konsolidasyon aşamasının sona erdiğini gösterebilir. Bu analiz, üçgen formasyonundan potansiyel bir kopuşa işaret ederek XLM’yi %60’ın üzerinde olası bir kazançla 0,23 dolarlık uzun vadeli bir dirence doğru itebilir. Beş dalgalı yükseliş trendini, potansiyel olarak 0,23 dolar civarında bir düzeltme aşaması takip edebilir. Bu olumlu senaryonun gerçekleşmesi için XLM’nin üçgen formasyonun direnç çizgisinin üzerinde kapanış yapması gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

Yazının devamı için LINK, SHIB, DOGE, ETH, XRP, XLM: Ağustos Tahminleri Ne?


source site-3