Kurumsal Yatırımcılar Satıyor! Bu Altcoin Fiyatı Düşüyor

Arbitrum şu anda TVL’de ve genel ücretlerde son birkaç hafta içinde bir düşüş gözlemliyor. Bu gelişmenin ortasında kurumsal yatırımcılar ellerindeki tokenleri satıyor. Altcoin fiyatı ise buna düşüşle yanıt veriyor. Analistler, ARB’nin konsolide bir trend içinde hareket ettiğini ve gelecekte yeni yüksek seviyelere çıkabileceğini söylüyor.

Altcoin fiyatı düşerken kurumsal yatırımcılar çıkıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto piyasası geçen haftayı sert satışlarla kapattı. Piyasa bu haftaya yatay bir seyirle başlasa da bazı kripto paralar satıştan kurtulamıyor. Ethereum Katman-2 projesi Arbitrum (ARB), satış baskısı altında kalmaya devam ediyor. Analitik platformu Spot-On-Chain, kurumsal yatırımcıların da altcoin projesinden çıktığını duyurdu. Bu bağlamda Spot-On-Chain, X hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

ARB fiyatı geçtiğimiz ay yaklaşık %20 düştü. Bu yüzden, kurumsal yatırımcılar ARB satıyor gibi görünüyor.

1. Mandala Capital, son 3 saat içinde OKX’e ortalama 1,017 dolardan (3,67 milyon dolar) 3,6 milyon ARB yatırdı.

2. CAP Finance 18 saat önce 1 milyon ARB’yi 1,02 milyon USDC karşılığında ortalama 1,02 dolardan sattı.

Arbitrum TVL düştü

Arbitrum, hedeflerine ulaşmak için optimistic rollup’ları kullanan bir katman-2 ölçeklendirme çözümü. Protokol, Ethereum’un güvenlik ve uyumluluğundan faydalanıyor. NewYork merkezli bir geliştirme şirketi olan Offchain Labs, altcoin projesini geliştirdi. Arbitrum’un kurucuları Princeton üniversitesinin araştırmacıları olan ED ve Steven.

Arbitrum, çok düşük işlem ücretleriyle toplam 112.998 aktif cüzdana sahip. ARB’nin toplam TVL’si 1.75 milyar dolar. Ancak, daha önceki TVL’si 2.45 milyar dolar seviyesindeydi. Azalan ilgiyle birlikte TVL de düşüşe geçti. Bu arada, protokolün ücretlerinde son birkaç ayda önemli bir değişiklik olmadı. OP ile karşılaştırıldığında ARB, L2 akıllı sözleşmelerinin kullandığı gazlarda bir artış gördü. Bu arada, Arbitrum’un işlemlerinde de son birkaç ayda önemli bir değişiklik olmadı. Protokol ayrıca, Dune Analytics’e göre haftada konuşlandırılan sözleşmelerde güçlü bir artış gözlemlemiştir

Arbitrum 1,2 milyar dolar piyasa değerine sahip. Altcoin, kripto dünyasında 37. sırada yer alıyor. Dolaşımdaki arzı 1.275.000.000 ARB olan toplam 10.000.000.000 ARB arzına sahip. Bu arada, ARB fiyatının hacim/piyasa değeri oranı, fiyatta konsolide bir eğilim olduğunu gösteriyor.

Altcoin fiyatı yakında bir kırılma görecek mi?

Arbitrum şu anda günlük grafikte güçlü bir düşüş eğilimi gözlemliyor. ARB, basın zamanında günlük bazda %3,23’lük bir düşüşle 0,99 dolarda işlem görüyor. Bu arada analistlere göre, ARB’nin boğa eğiliminin 1,5 dolar değerine yakın bir duraklama görmesi olası. Bununla birlikte, altcoin fiyatının ayı eğiliminin 0,85 dolardan bir geri dönüş görmesi mümkün.

Altcoin

ARB fiyatı 50 ve 100 Günlük Hareketli Ortalamaların altında işlem görüyor. ARB fiyatı DMA’nın üzerine çıkarsa, gelecekte güçlü bir yukarı yönlü momentum muhtemel. ARB’nin RSI değeri 32’ye yakın olup aşırı satım bölgesinde olduğunu gösteriyor. RSI’ın genel duyarlılığı ise düşüş eğiliminde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1