Kurumsal Yatırımcılar, Satın Aldıkları Altcoinden Zararına Satış Yapmaya Başladı

Bir zamanların gündemden düşmeyen altcoini Arbitrum (ARB), kripto para piyasasındaki genel düşüş ile uyumlu olacak şekilde son 1 ayda %20’den değer kaybetti ve 1 doların altına geriledi.

Bununla birlikte onchain verilerine göre bu düşüş, bazı kurumsal yatırımcıların ARB varlıklarını satmasıyla aynı zamana denk geliyor.

Satıcılardan biri, blockchain ve kripto projelerine odaklanan bir girişim sermayesi şirketi olan Mandala Capital. Şirket, OKX’e iki saat içinde ortalama 1.01 dolar fiyattan 3,67 milyon dolar tutarında toplam 3,6 milyon ARB yatırdı.

Dikkat çekici bir şekilde Mandala Capital, ARB’lerini çoğunlukla 23 Mart 2023 ile şu an arasında merkeziyetsiz borsa Uniswap’teki likidite havuzları aracılığıyla biriktirmişti. Toplamda, havuzlara 19.000 ETH ve 7.04 milyon ARB likidite eklediler ve 16.6 bin ETH ve 10.67 milyon ARB geri çektiler.

Bu da 2.4 bin ETH’nin 3.63 milyon ARB karşılığında takas edildiği anlamına geliyor. ETH’nin beş aylık ortalama fiyatı olan 1.856 dolardan, 2,4 bin ETH’lik bu ilk yatırım 4,45 milyon dolar değerinde olacaktı.

Dolayısıyla, firmanın ARB yatırımını şu anda satmış olması halinde 770.000 dolar kaybedeceği tahmin ediliyor.

Bir diğer satıcı ise bir risk sermayesi şirketi olan CAP Finance. Şirket, 18 saat önce 1,02 milyon USDC karşılığında ortalama 1,02 dolar fiyatla bir milyon ARB sattı.

Bununla birlikte CAP Finance, Arbitrum ağını yöneten merkezi olmayan bir organizasyon olan Arbitrum DAO tarafından uygun kullanıcılara token dağıtımı olan DAO airdrop’unda 2.96 milyon ARB almıştı. Şirket o zamandan bu yana ortalama 1.09 dolar fiyatla 2.18 milyon USDC karşılığında iki milyon ARB sattı. Şirketin elinde halen 894 bin dolar değerinde ARB altcoini olduğu düşünülüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4