Kurumsal Şirketten DeFi Altcoin’i İçin 3,8 Milyonluk İşlem: Satış İçin Coinbase’e Mi Aktaracak?

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO’nun yerel kripto para birimi MKR yükselişini sürdürürken kurumsal taraftan gelen hareketler dikkat çekmeye devam ediyor.

Kripto para piyasasının durağan seyrine karşılık MKR, temmuz ayının başından bu yana adım adım yükselmeye devam etti. Yükselişi fırsat bilen ve elinde MKR yatırımı olan kurumsal şirketlerin hamleleri ise zaman zaman gündem oldu. Bu noktadaki son hamle ise yatırım devi Paradigm’den geldi.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre kısa süre önce işlemde bulunan Paradigm, 3,37 milyon dolar değerinde 3.000 MKR’yi staketen çıkararak tezgah üstü bir ticaret yapılan cüzdana aktardı. Şirket, 20 milyon dolarlık MKR için benzer bir hamleyi 16 Mart tarihinde gerçekleştirmiş daha sonra bu varlıkları Coinbase’e aktardığı ortaya çıkmıştı.

Yapılan transferin benzer olması nedeniyle Paradigm’in şimdi de 3.000 MKR’yi Coinbase’e aktaracağı düşünülüyor.

Geçen hafta harekete geçen bir diğer kurumsal yatırım firması a16z ve CMS Holdings ise toplamda 13,2 milyon dolar civarında bir transfere imza atarak gündem olmuştu. Piyasa analistleri kurumsalların borsalara yaptıkları bu yüklü miktardaki transferleri kar satışı öncesi bir hazırlık olarak yorumladı.

Paradigm ve a16z, MakerDAO’ya erken yatırım yapan firmalar arasında bulunuyor. Paradigm 2019 yılının sonunda 27,5 milyon dolarlık bir yatırım turunda MKR’lerin %5,5’unu satın almıştı. Öte yandan a16z ise 2018 yılında MKR’lerin %6’sını satın almıştı. Yüksek oranda karda olan şirketlerin kar satışı yapabiliyor olabileceği düşünüldü.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %21 yükselen MKR, yazım esnasında 1.234 dolardan işlem görüyor.


source site-10