Kurumlar, Borsa İstanbul’un Gözdesi THYAO Hisse İçin Hedef Fiyatlarını Güncelledi!

Geçtiğimiz günlerde 2023 yılının ilk yarısına dair finansallarını açıklayan THYAO için aracı kurumlar hedef fiyatlarını revize etmeye başladı.

Açıkladığı finansal verilerde, güçlü görünümünü ve faaliyet aktivitesini koruduğunu gösteren THYAO satışlarını bir önceki çeyreğin aynı dönemine göre yüzde 66 artırmayı başardı. Bununla birlikte şirketin aynı dönemde “Brüt Kar” kalemi yüzde 77 artarken, FAVÖK’ü ise yüzde 57 artış göstererek 37,5 milyar TL seviyesine yükseldi. Şirketin borçlarında yüzde 21 oranında bir artış görülürken, öz kaynakları ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 41 artarak 268,7 milyar TL seviyesine yükseldi.

Gelen bilanço verilerinin ardından aracı kurumlar, THYAO hisse için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etmeye başladı. Derlediğimiz aracı kurum raporlarına göre şirkete yönelik bazı riskler olduğu düşünülse de genel hava ve bekelenti iyimser. Dolayısıyla bu iyimserliğin THYAO hisse hedef fiyatlarına yansıdığını söylemekte mümkün.

Şimdiye kadar şirkete dair 8 aracı kurum hedef fiyatlarını paylaşırken, kurumların tamamı hisse için “AL” ve “EÜG” ile ifade edilen olumlu tavsiyelerde bulundular. Kurumlar arasında hisse senedine yönelik olarak en yüksek hedef fiyatı veren güncel olarak 408,80 TL’lik hedef fiyat beklentisi ile Deniz Yatırım olurken, en düşük beklenti ise 293,37 TL ile Şeker Yatırım’da bulunuyor. Bununla birlikte kurumların verdikleri hedef fiyatların ortalaması ise 334,66. Bu haliyle THYAO hisse senedi, güncel olarak 263 TL seviyesinden işlem görerek, yüzde 27,25’lik bir potansiyel kazanca sahip.

EÜG: Endeks Üstü Getiri

Yazının devamı için Kurumlar, Borsa İstanbul’un Gözdesi THYAO Hisse İçin Hedef Fiyatlarını Güncelledi!

source site-3