Kripto Yatırımcıları Dikkat! Elon Musk Bu Defa Üzebilir

Kripto para dünyasında pek çok projeyle karşılaşmaya devam ediyoruz. Kimi zaman projelerin farklı yönlerini görmeye çalışıyoruz. Kimi zaman ise projeler kendilerini reklamlarla tanıtıyor. Bu dünyada yer alırken bazen de gündem olan ve konuşulmaya devam eden konuların karşımıza token şeklinde sunulduğunu görüyoruz. Şimdi böyle bir haber ile karşınızdayız. Detaylara bakalım.

Facebook reklam gösterimiyle kripto yatırımcıları üzebilir

Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra bildiğiniz üzere ismini X olarak değiştirdi. Musk’ın zaten bir X takıntısının olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan X ismine yönelik olarak son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık faaliyetleri de söz konusu. Şimdi böyle bir faaliyet Facebook reklamlarında göze çarpmaya başladı.

Facebook “X Token” adı altında dolandırıcılık amaçlı bir kripto para biriminin reklamını yapıyor. Yatırımcıların bu konuya özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde dolandırıcılık faaliyetinden ötürü milyonlarını kaybetmeleri söz konusu olabiliyor. Özellikle scam projeler olarak isimlendirilen bu projeler kendilerini Facebook gibi platformlar aracılığıyla tanıtıyorlar. Yatırımcının paralarını alıp sonra da gözden kayboluyorlar.

X Token ismine dikkat

Biz de kriptokoin.com olarak kripto para yatırımcılarını bu tür reklamlara karşı uyarmak istedik. Dolandırıcılık odaklı bu tür reklamların sadece Facebook platformunda olmadığına da dikkat çekelim. Benzer dolandırıcılık faaliyetlerin yeni ismiyle X platformunda yani twitter’da fazlasıyla bulunduğu da hepimizin malumu.

Hacklenen Altcoin Yüzde 800 Yaptı! Neler Oluyor

Bitcoin ve altcoin dünyasında Elon Musk etkisini çok iyi bilen kötü niyetli kişilerin bu tür bir adımı attıkları hepimizin malumu. Finansal okur yazarlık konusu önemli olduğu için bu tür projeler hakkında kripto para yatırımcıları muhakkak kendi araştırmalarını yapmalılar.

Kötü olan kripto paralar değil

Finansal dünyada kötü niyetli insanlar her zaman bulunabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ayrımın yapılması. Kötü olan kripto paralar değil, kötü olan insanın ne niyetle orada olduğu. Özellikle bireyler dikkat etmedikleri zaman dolandırıcılık faaliyetleri oluyor. Sonrasında ise Bitcoin ve altcoinler suçlanmaya başlıyor. Kripto paraların kötüye kullanımının her zaman olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Kripto paraları suçlamak yerine insan denen muammaya bakmak yeterlidir. Niyet kötü ise kripto para yatırımcılarının odaklanması gereken nokta projelere girilmemesidir. Bireylerin ahlaksızlığını kripto paralara mal etmek elbette doğru bir yaklaşım değil. Netice olarak kripto para yatırımcılarını Facebook’ta dönen X token reklamlarına karşı uyarmak istedik. Artık yatırımcılar piyasadaki bu olumsuzluğu iyi değerlendirip ona göre hamlelerini yapabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2