Kripto Paralarda Yeni Bir Rug Pull: Sıfıra Düştü!

Son zamanlarda, dolandırıcılar dikkatlerini kripto para borsası Coinbase’in yeni Layer-2 Base ağ protokolüne çevirdi. Şimdi de Coinbase’in Layer-2’si Base başka bir ‘rug pull’ kurbanı oldu. Bir DeFi protokolü olan SwirlLend ekibi halıyı çekti. Ekibinin tüm sosyal medya izlerin silmesiyle birlikte protokolün Toplam Kilitli Değeri neredeyse sıfıra düştü.

Bu kripto para projesinde ‘rug pull’ şoku!

İddialara göre, merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü SwirlLend’in ekibi bir ‘rug-pull’ işlemi gerçekleştirdi. Bu haberin ardından DefFi protokolünün Kilitli Toplam Değeri (TVL), neredeyse sıfıra düştü. On-chain dedektif PeckShieldAlert’e göre, SwirlLend dağıtıcısı projede halıyı çekti. Bu bağlamda PeckShieldAlert, şu paylaşımı yaptı:

Base’deki SwirlLend ekibi halıyı çekti. SwirlLend’in TVL’si 784,3 bin dolardan 49,2 bin dolara düştü. SwirlLend sosyal platformunu çoktan sildi. Dağıtıcı, 140,68 ETH ve 32,6 bin USDC dahil olmak üzere Base’den Ethereum’a yaklaşık 289,5 bin dolar değerinde kripto aktardı. Hala Base üzerinde 92 ETH tutuyorlar.

SwirlLend ekibi izleri siliyor, TVL neredeyse sıfıra düştü!

PeckShieldAlert, DeFi protokolünün TVL’sini 784.300 dolardan 49.26 dolara düştüğünü kaydetti. Ayrıca kripto para proje ekibinin sosyal medyadaki izleri sildiğini ve resmi web sitesini de kapattığını belirtti.

SwirlLend TVL. Kaynak: DefiLlama

Dağıtıcı, varlıkları Base ve Linea’dan Ethereum Blockchain’e köprüledi. Bu yazı yazılırken, dağıtıcı, esas olarak Orbiter Finance köprüsünü kullanarak neredeyse tüm miktarı Ethereum’a köprülemiş durumda. PeckShield’e göre, dolandırıcılar TornadoCash aracılığıyla 460.421 doların üzerinde değere sahip 252,5 Ethereum (ETH) akladılar.

Base, kripto para dolandırıcıları için yeni bir yuva mı?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, önde gelen kripto borsası Coinbase, Şubat ayında Base’in lansmanını yaptı. O zamandan bu yana kripto para meraklıları arasında çeşitli spekülasyonlar başladı. Main net lansmanından önce bile, Layer 2 protokolü bir milyon kullanıcı kaydetti. Main net’in 9 Ağustos’taki lansmanından sonra Base’in günlük aktif kullanıcı sayısı 136.000’i geçti.

Kripto

On-chain faaliyetler arttıkça, insanlar Base üzerinde meme kripto paraları piyasaya sürmeye başladı. Sonunda, Temmuz’un sonlarında, dolandırıcılar BALD meme coin aracılığıyla 23 milyon doların üzerinde bir vurgun gerçekleştirdi. Ardından, Salı günkü 472 ETH’lik RocketSwap hack’i de tartışmalara yol açtı. Çünkü bazıları bunun bir ‘rug pull’ olduğuna inanıyordu. RocketSwap ekibi, X gönderilerindeki yanıtları ve Telegram’daki iki yönlü iletişimi kapattı. Ancak, güncellemeleri X üzerinden paylaşıyorlardı. Arka arkaya yaşanan rug pull olayları nedeniyle topluluk, Base’in dolandırıcılar için yeni bir yuva olduğuna inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3