Kripto Para Yatırımcısı, Kendi Trade’lerini Kopyalayan Botu Manipüle Ederek 800 ETH Kazandı

Bir kripto para ve NFT trader’ı, NFT pazarı Blur üzerinde yaptığı teklifleri kopyalayan bir botu fark edince botu manipüle etti ve değersiz NFT’lerini bota yüksek fiyatlardan sattı.

Aynı zamanda Youtuber olan Hanwe Chang Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında söz konusu botun kendi tekliflerini taklit ettiğini görünce botu kandırıp 800 Ethereum kar elde ettiğini duyurdu.

Bununla birlikte söz konusu botun arkasındaki isim de çok zaman geçmeden kendisini belli etti. Twitter’da Chang’in paylaşımına yanıt veren geliştirici, botun manipüle edilerek fonların çalındığını iddia etti. Botun geliştiricisi, Chang’e verilecek bir “ödül” karşılığında fonların iadesini talep ediyor.

elizab.eth ENS adını kullanan anonim geliştirici, fonların iadesinin yapılmaması durumunda yasal yollara başvuracağını ve Chang’in Twitter’da yaptığı söz konusu paylaşım ile birlikte botu kandırarak kötü niyetli olduğunu açık bir şekilde belli ettiğini söyledi.

elizab.eth ayrıca 2020 yılında yaşanan benzer bir olayın mahkemede son bulduğuna dair bir kaynak da paylaştı. Geliştirici, Chang’in botu manipüle ettiğini kabul etmemesi durumunda fonları tutma ihtimalinin olabileceğini fakat artık öyle bir şansın olmadığını belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

[tdb_single_related modules_on_row=”eyJhbGwiOiIzMy4zMzMzMzMzMyUiLCJwaG9uZSI6IjEwMCUifQ==” modules_category=”image” show_author=”none” show_date=”none” show_com=”none” show_excerpt=”none” show_btn=”none” ajax_pagination=”next_prev” related_articles_posts_limit=”3″ image_width=”eyJwaG9uZSI6IjMwIn0=” image_floated=”eyJwaG9uZSI6ImZsb2F0X2xlZnQifQ==” meta_padding=”eyJwaG9uZSI6IjBweCA1cHggNXB4IDEwcHgifQ==” custom_title=”Benzer Yazılar” block_template_id=”td_block_template_9″ header_text_color=”#2c3242″ border_color=”#2c3242″ show_cat=”none” title_tag=””]


source site-4