Kripto Para Yatırımcıları Fed’i Bekliyor!

Kripto para piyasası bugün genel olarak kırmızı bölgede işlem görüyor. Lider kripto Bitcoin, 29 bin dolardaki kritik desteği korumak içi mücadele ediyor. SEC zaferinin ardından piyasayı ateşleyen XRP ise düşüşünü derinleştiriyor. Bu ortamda yatırımcıların odağında FOMC tutanakları var.

Kripto para yatırımcıları FOMC tutanaklarını bekliyor!

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), para politikasının geleceğine ışık tutması beklenen Temmuz ayı toplantı tutanaklarını yayınlamak üzere. Fed, tutanakları TSİ 21.00’da yayınlayacak. Bu noktada, kripto para piyasası oyuncuları Fed’in Eylül ayında beklemede kalacağına bahse giriyor. Ayrıca, büyük olasılıkla yılın geri kalanında yörüngeyi korumasını bekliyor. Bu doğrultuda, rotayı değiştirip 2024’te faiz indirimine gideceğini tahmin ediyor. Amerikan merkez bankası, süregelen sıkılığı göz önüne alındığında, esas olarak işgücü piyasasına odaklanarak verilere bağımlı hale geldi.

CME FedWatch Tool’a göre, Eylül ayında faiz artırmama ihtimali %88,5. Bununla birlikte, Kasım ayında 25 baz puanlık (bps) bir artış ihtimali %36,2. Kripto para ve finansal piyasalar Eylül artışının son artış olup olmadığı konusunda teyit arayışında. FOMC belgesinin net bir cevap vermesi pek olası değil. Ancak her zaman bir şans var.

Kripto piyasası satışlarının arkasındaki nedenler

Binance Connect, kapatma kararı aldı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Binance, alım-satım hizmeti Binance Connect’i lansmandan sadece bir yıl sonra kapatma planını açıkladı. Piyasadaki satışlar da bunun hemen ardından başladı. Borsa, ana ürünlerine ve uzun vadeli hedeflerine yeniden odaklanmak istiyor. Hizmetin yalnızca 50 kripto para birimini destekliyor. Buna rağmen, daha geniş bir satış dalgasına tanık olundu.

Long likidasyonları

Coinglass verileri, bir günde 129 milyon dolarlık long likidasyonu ortaya koyuyor. Binance’in ETH/USDT paritesindeki 2,34 milyon dolar değerindeki en büyük tek likidasyon emriyle birlikte, son 24 saat içinde neredeyse 63 bin trader likide edildi. Dogecoin, Litecoin, XRP, Solana ve Shiba Inu son 24 saat içinde en çok likide edilen kriptolar arasında yer alıyor.

Kripto para

FOMC tutanaklarının etkisi

Kripto para traderları ve balinaları satış için FOMC Tutanaklarının yayınlanması, Elon Musk’ın XPro’yu (TweetDeck) ücretsiz bir teklif olarak sona erdirmesi ve Shibarium main-net’in bugün yayınlanma olasılığını içeren diğer nedenleri de dikkate alıyor. ABD borsa endeksleri de bankacılık endişeleri ve zayıflayan Çin ekonomisi nedeniyle %1’den fazla düştü.

FOMC Tutanakları, Fed’in daha fazla faiz artırımı planına ilişkin traderlara net bir rehberlik sağlamaya yardımcı olacak. Ancak, güvercin bir yaklaşımın piyasalarda ivmeyi geri getirmesi mümkün. ABD dolar endeksi (DXY) 103,15 seviyesinin yakınında yatay hareket etmeye devam ediyor. Bu da makronun kripto para fiyatları üzerinde ciddi bir etkisi olmadığını gösteriyor.

Shibarium, SHIB fiyatını nasıl etkileyecek?

Shibarium’un piyasaya sürülmesinin bir “söylentiyi al, haberi sat” olayı olması mümkün. SHIB fiyatının, piyasadaki çoğunlukla nötr duyarlılığın ortasında düşmeye devam etmesi olası. Yakın zamanda alım yapmaya başlayan balinaların SHIB ve BONE varlıklarını satması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1