Kripto Para Yasa Tasarısı Oylanacak!

Bu hafta tüm gözler ABD Temsilciler Meclisi’nde olacak. Ayrıca iki önemli kripto yasa tasarısı gündeme gelecek. Finansal Hizmetler Komitesi ve Tarım Komitesi, kripto para birimleriyle ilgili önemli yasa tekliflerini tartışacak ve oylayacak. Bu oylamaların sonuçları, Kongre’de ilk kez bir kripto tasarısının yasalaşmasına işaret edebileceği için merakla bekleniyor.

Tartışılan kritik yasa tasarıları

Kripto para birimlerinin menkul kıymet ya da emtia olarak sınıflandırılmasını ele alan “Dijital Varlık Piyasası Yapısı ve Yatırımcı Koruma Yasası” bugün oylanacak. Yarın ise Finansal Hizmetler Komitesi, stablecoin’lere odaklanan “Stablecoin İnovasyonu ve Tüketici Koruma Yasası”nı oylayacak. Ayrıca, Tarım Komitesi de yarın “Dijital Varlık Piyasası Yapısı ve Yatırımcı Koruma Yasası “nı ele alacak.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda tasarıların seyrini demokratların desteği belirleyecek. Buna göre tasarıların geçmesi, özellikle Senato’da Demokratların desteğine bağlı. Demokratlar orada daha büyük konumdalar. Buna göre daha etkili bir konuma sahip olduklarından, destekleri çok önemlidir. Bununla birlikte, Demokrat taraf kripto para birimlerini tam olarak destekleme konusunda biraz tereddütlü davranıyor. Bir diğer ifade ile bu durum önerilen mevzuat konusunda Cumhuriyetçiler ile potansiyel anlaşmazlıklara yol açıyor.

Başkan SEC ve Gary Gensler’i hedef alıyor

Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Kongre Üyesi Patrick McHenry konuyla ilgili bir açıklama da yapıyor. Buna göre, mevzuatı ilerletme ve Kongre’ye ulaşmasını sağlama konusundaki kararlılığını ifade etti. Önerilen yasa tasarısı, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) kripto paralar üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak. Diğer taraftan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) daha sıkı kısıtlamalar getirebilecek. McHenry’nin SEC başkanı Gary Gensler’e yönelik son eleştirileri tartışmalara daha fazla ilgi kattı.

Yasa tasarılarının kripto para dünyasında yansımaları da söz konusu. Bu noktada kripto lobisinin desteği ve endişeleri var. Kripto lobisi, SEC’in yetkisini aştığına inanıyor. Buna göre özellikle kripto para birimlerinin düzenleyici statüsünü netleştirmeyi amaçlayan ilk tasarıyı destekliyor. Bununla birlikte, Demokrat tarafı temsil eden başkan yardımcısı Maxine Waters henüz tasarı hakkında bir açıklama yapmadı. Bu nedenle, Komite içindeki iki taraf arasındaki anlaşmazlığın boyutu henüz tam olarak netliğe kavuşmuş değil.

Kripto para dünyası için önemi

Yaklaşan oylamalar, önümüzdeki yıllarda düzenleyici ortamını şekillendirme potansiyeli ile kripto endüstrisi için büyük önem taşıyor. Çünkü alanla ilgili yaklaşıma yasalar net ışık tutacak.

Diğer taraftan Amerika’daki yaklaşım diğer yargı bölgelerini de etkileyecek. Özellikle Avrupa’daki yaklaşımlara da rehberlik etmesi söz konusu olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2