Kripto Para Dünyasında Milyar Dolarlık Suçlama! İşte Sonuç

Önde gelen kripto para karıştırıcısı olan Tornado Cash’in kurucu ortaklarından biri ile ilgili gelişme yaşanıyor. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığı tarafından 1 milyar dolar aklama suçlamasının ardından kefaletle serbest bırakıldı. Yaptırım uygulanan kripto karıştırıcısının arkasındaki kişilerden biri olan Roman Storm’dan haber var. Savunma avukatı Brian Klein tarafından onaylandığı üzere kefaletle serbest kaldı. Detaylara bakalım.

Kripto para dünyasında yazılım geliştiricileri için çıkarımlar

Serbest bırakılmasına rağmen Storm’a karşı açılan dava önemli. Potansiyel olarak tüm yazılım geliştirme camiasını etkileyebilecek daha geniş kapsamlı sonuçlar doğuruyor. Storm’a yöneltilen suçlamalar Tornado Cash’in geliştirilmesindeki rolü etrafında dönüyor. Ayrıca doğrudan fon aklamak yerine yazılımı yaratarak kara para aklamaya yardım etmekle suçlanıyor. Avukat Brian Klein bu yeni yasal yaklaşımla ilgili endişelerini dile getiriyor. Buna göre, bunun kripto para dünyasındaki tüm yazılım geliştiriciler için risk oluşturduğunu belirtiyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Tornado Cash‘in kurucularından Roman Storm ve Roman Semenov’un, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlığı grubu Lazarus’a kara para aklama konusunda yardımcı olmak için komplo kurmakla suçlandığını açıkladı. İddianamede, suçlulara kripto para kullanarak fon aklama ve gizleme konusunda yardımcı olmayı amaçlayan 1 milyar dolarlık devasa bir operasyona katıldıkları iddia ediliyor. Özellikle bu operasyon, daha önce ABD hükümeti tarafından yaptırım uygulanan devlet destekli Kuzey Koreli bir siber suç grubu adına fon aklamayı da içeriyor.

Adalet Bakanlığı’ndan bir mesaj

Başsavcı Merrick Garland yaptığı basın açıklamasında suçlamaların ciddiyetini vurguluyor. Diğer taraftan kripto para birimlerini kullanarak suç faaliyetlerinde bulunanlara net bir mesaj gönderdi. Garland, suçlamaların, kripto para karıştırıcıları gibi yöntemler de dahil olmak üzere, kripto para birimini yasadışı amaçlarla kullanmaya çalışan kişilere bir uyarı niteliğinde olduğunu belirtti. DOJ’un duruşu kesin. Plan ne kadar sofistike olursa olsun veya işlemleri anonimleştirme girişimleri ne olursa olsun, bu suçlar için hesap verebilirlik geçerli olacak.

Tornado Cash Olayı Büyüyor: Bu 2 Altcoin de Dahil Oldu!

Kripto para Ethereum (ETH) üzerine kurulu bir platform olan Tornado Cash’in faaliyet alanı farklı. Buna göre, kullanıcıların dijital varlık işlemlerini gizlemelerini sağlamak için kripto paraların karıştırılmasını kolaylaştırıyor. Ancak platform, 2022 yılında ABD hükümeti tarafından ulusal güvenlik kaygılarıyla ilgili nedenlerden dolayı yaptırımlarla karşılaştı. Bu olay, kripto para birimi alanında faaliyet gösteren platformların karşılaştığı düzenleyici zorluklara vurgu yapıyor. Ayrıca yasal karmaşıklıklara girme potansiyellerinin altını çiziyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda yasal süreçler ilerliyor. Diğer taraftan bu davanın sonucu kripto dünyasında önemli bir emsal teşkil edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1