Kripto Para Borsası THODEX Kurucusu Mahkemeye Çıktı

Tartışmalı kripto para borsası THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer, bugün Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önemli bir duruşmaya çıktı. Özer, yedisi tutuklu 21 sanıkla birlikte ciddi sonuçları olacak bir davayla karşı karşıya.

THODEX Kurucusundan türkülü savunma

Bir önceki duruşmada Özer hakkında toplam 40,000 yıldan fazla hapis cezası istenmişti. Kendisine yöneltilen suçlamalar arasında “kara para aklama” yer alıyor. Ayrıca suçlamalar bununla da sınırlı değil. Buna göre “ağırlaştırıcı sebeplerle dolandırıcılık” ve “suç örgütü kurma ve yönetme” yer alıyor. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama bu sabah saat 10:00’da başladı. Bu duruşmanın dikkat çeken yönlerinden biri THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer’in yaptığı açıklamalardı.

THODEX kurucusu Özer duruşma sırasında Musa Eroğlu’nun ‘Yolun Sonu’ adlı geleneksel türküsünü söyleyerek kendini ifade etmeyi tercih etti. Buna göre Özer’in söylediği türkünün sözleri bir düşünme ve kararlılık duygusu taşıyor. İlgili türkünün sözleri şu şekilde:

  • Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden
  • Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor
  • Ezrailin gelir kendi, ne ağa der ne efendi
  • Sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor

Savunmanın ayrıntıları

THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer mahkemede yaptığı savunmada masum olduğunu belirtiyor. Kendisine yöneltilen suçlamalarla mücadele etme kararlılığını dile getiriyor. Özer yaptığı açıklamada “Hukuk ekibimin ortaya koyduğu argümanlara katılıyorum. Bu ulus zorbalıkla yönetilmemektedir. Bize ve ailelerimize uygulanan adaletsizlik sona ermelidir. Thodex sadece bir şirkettir ve iflas etmiştir. Bir suç örgütü değildir. Ayrıca henüz 22 yaşındayken bir şirket kurmam da dahil olmak üzere geçmişim, herhangi bir organizasyonu profesyonelce yönetebileceğimi göstermektedir. Diğer taraftan eğer bir suç örgütü kuracak olsaydım, bu kadar profesyonel olmayan bir şekilde hareket etmezdim.” ifadelerini kullanıyor.

Thodex Kurucusu Türkiye’ye İade Edildi! İşte Olanlar?

THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer ayrıca “bu davaya adı karışan kişilerin iki yılı aşkın bir süredir acı çektiği açıktır. Ayrıca herhangi bir yasadışı faaliyete karıştığımı kategorik olarak reddediyorum. Arnavutluk’ta hapisteyken bile müşterilerimize ödeme yapmaya devam ettim. Bu, bir organizasyon kurmuş olan bir liderin asla kaçınmayacağı bir harekettir. Sizden bu bakış açısını göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.” vurgusu yapıyor.

Davanın bu aşamaya gelmesi

THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer son olarak “bu davanın bu hale gelmesinin nedeni Türkiye’den ve diğer ülkelerden bakanlarla olan fotoğraflarımdır. Diğer taraftan medyada adı geçen hiçbir bakanla herhangi bir ilişkim olmamıştır. Saygın bakanlar ve milletvekilleri haksız yere suçlamaya konu oldu. Kaostan beslenenler şirketimin çöküşünden kazançlı çıktılar. Şimdi sayın mahkemenin gerçeği ortaya çıkarmasını bekliyorum.” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı.

thodex sorusturmasinin seyrini degistirecek 14102839 8

“Savunmamı Musa Eroğlu’nun ‘Yolun Sonu Göründü’ türküsünden bir dörtlükle bitirmek istiyorum. Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden, Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor”

THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer iki yıllık kaçışının ardından Türkiye’ye getirilmişti. Diğer taraftan kripto para dünyası bu davanın sonucunu merak ediyor. Buna göre Faruk Fatih Özer’in savunması, önündeki zorlu yasal süreçle yüzleşirken masumiyetini kanıtlama konusundaki çabasına dair bir mesaj sağlıyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda bakalım mahkemenin sonunda neler olacak?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1