Kripto Para Analisti Açıkladı: Önümüzdeki Dönem Boğa İçin Bu Gelişmeler Yakından İzlenmeli

Kripto para analisti Miles Deutscher, piyasanın önünde yer alan ve fiyatta bir hareketliliği tetikleyebilecek gelişmeleri sıraladı.

İşte Deutscher’e göre önümüzdeki aylarda ve yıllarda göz önünde bulundurulması gereken potansiyel kripto olaylarından bazıları:

Bitcoin Spot ETF Onayları:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), piyasa manipülasyonu, dolandırıcılık ve saklama sorunlarına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek henüz hiçbir Bitcoin spot ETF’sini onaylamadı. Birçok kripto para kullanıcısı SEC’in tutumunu değiştireceğini ve bekleyen Bitcoin spot ETF başvurularından bazılarına onay vereceğini ve bunun da Bitcoin talebini ve fiyatını artırabileceğini umuyor.

Bloomberg analistleri Bitcoin Spot ETF başvurularının onaylanması için mevcut durumda %65 ihtimal veriyor.

Ethereum Vadeli İşlemler ETF Onayları:

Onaylanmaları halinde, Ethereum spot ETF’si başlatmanın bazı teknik ve düzenleyici zorluklarını azaltacak, ancak aynı zamanda yatırımcılar için bazı ek risk ve maliyetleri de beraberinde getirecek. SEC kısa süre önce birkaç Bitcoin vadeli ETF’sini onayladı, bu da Ethereum veya diğer kripto paralara dayalı benzer ürünlerin önünü açabilir.

Bloomberg analistleri kısa bir süre önce Ethereum Vadeli İşlemler ETF’lerinin SEC tarafından onaylanma ihtimaline %75 olasılık vermişti.

Bitcoin Yarılanması:

Bir sonraki Bitcoin yarılanmasının Mayıs 2024’te gerçekleşmesi ve blok ödülünü 6.25 Bitcoin’den 3.125 Bitcoin’e düşürmesi bekleniyor.

Tarihsel olarak, Bitcoin yarılanmalarını 2013, 2017 ve 2021’de görüldüğü gibi önemli fiyat artışları takip etti. Ancak, talep, rekabet, düzenleme ve yenilik gibi diğer faktörler de Bitcoin fiyatını etkileyebileceğinden, bu modelin kendini tekrarlayacağının garantisi yok.

2024 ABD Başkanlık Seçimleri:

2024 ABD başkanlık seçimlerinin sonucu, adayların ve yönetimlerinin dijital para birimlerine ilişkin görüş ve eylemlerine bağlı olarak kripto endüstrisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

X (Twitter) Kripto Para Entegrasyonu:

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Elon Musk’ın şirketi X’in platform üzerinde bir ödeme sistemi kurmak üzere çalışmalar yaptığı düşünülüyor. Bunun kripto paraları içerip içermediği ya da içerecekse hangi kripto paraları kapsayacağı bilinmiyor.

Ethereum EIP-4844 :

EIP-4844, akıllı sözleşmelerin yürütülmesini etkilemeden büyük miktarda veri taşıyabilen yeni bir işlem türü ekleyerek Ethereum ağını iyileştirmeye yönelik bir öneri. Bu verilere “blob” adı veriliyor ve kısa bir süre için beacon zincirinde saklanıyor.

Blob, işlemleri ana zincirden uzaklaştıran ve yalnızca nihai durumu ana zincirde yayınlayan katman 2 ölçeklendirme teknikleri olan rollup çözümleri tarafından kullanılabilecek. Rollup’lar blob kullanarak gaz maliyetlerini azaltabilecek ve verimlerini artırabilecekler.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4