Kripto Düzenlemesinin Kaderini Bu Gelişme Belirleyecek

Kripto para dünyasında bugün önemli bir gelişme yaşandı. Bitcoin ve altcoinleri ilgilendiren yasal düzenleme ile ilgili bir durum var karşımızda. Konuyla bağlantılı olarak Hindistan Maliye Bakanı sektörle ilgili yasal düzenleme hakkında konuştu. Önemli birisimden gelen açıklama sektörde dikkat çekiyor. Detaylara hep birlikte bakalım.

G20’nin kripto düzenlemesindeki rolü

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Hindistan’da dijital para birimlerinin düzenlenmesi veya potansiyel olarak yasaklanmasıyla ilgili devam eden tartışmaların ortasında Cumartesi günü konuya değindi. Kripto varlıklarla nasıl başa çıkılacağına ilişkin kararın nihayetinde G20 grubuna ait olacağını vurguladı.

Sitharaman “şu anda kriptonun düzenlenip düzenlenmeyeceği ya da yasaklanıp yasaklanmayacağı tartışmasına girmek istemiyorum. G20 bu konuda bir karar verecek” ifadesini kullanıyor. Burada Sitharaman hükümetin dijital para konusundaki tutumu hakkında sorulan bir soruya net bir şekilde cevap vermiş oluyor.

Kriptoya farklı odaklanma

Sitharaman, G20 üyesi ülkelerin Dünya Bankası’nın finansman kapasitesini arttırmayı amaçlayan bir anlaşma imzaladıklarını sözlerine ekledi. Ayrıca, G20’nin koordineli ve kapsamlı bir politika ve düzenleyici çerçeve oluşturmak için bir yol haritası içeren IMF-FSB (Finansal İstikrar Kurulu) kripto sentez belgesini olumlu karşıladığını vurguladı.

Temsilciler Meclisi'nden Yeni Kripto Para Yasası Tasarısı!

Sitharaman, Finansal İstikrar Kurulunun (FSB) öncelikle kripto düzenlemelerini formüle etmeye odaklandığını ifade ediyor. Diğer taraftan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) dijital varlıklarının makroekonomik etkilerini anlamaya daha fazla önem verdiğini açıkladı. Sitharaman bu noktada “sentez belgesi, G20 üyeliğinin ayrıntılı olarak inceleyeceği bir şey. Marakeş’te bizim başkanlığımız altında finans alanında bir toplantı daha var,” diye ekledi.

Bakanın açıklamaları

Maliye Bakanı bu açıklamaları G20 zirvesi çerçevesinde Dışişleri Bakanı S. Jaishankar ve G20 Sherpa’sı Amitabh Kant ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yaptı. Kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto para sektörü artan bir incelemeyle karşı karşıya kalıyor. Diğer taraftan düzenleme tartışmaları gelişmeye devam ediyor. Buna göre Hindistan Maliye Bakanı kripto düzenlemesine ilişkin nihai kararın G20 konsorsiyumu tarafından belirleneceğini belirtti. Bu hareket, işbirlikçi bir küresel yaklaşımın kripto para birimi düzenlemesinin ve politika kararlarının geleceğini şekillendirebileceğini gösteriyor.

Bu 2 Kripto Para Yasası Meclisten Geçti! İşte Detaylar

Kripto para dünyasına ilişkin yasal düzenleme uzun zamandır gündemde. Ancak dünyadaki uygulamaların farklı farklı olduğu bir zaman dilimindeyiz. Üstelik yasal netlik de söz konusu değil. G20’den çıkacak önemli bir karar sektörün bir anlamda rahata kavuşmasını sağlayacak. Diğer taraftan kurumsal yatırımcıların da çok rahat bir şekilde alana girmesine vesile olacak. Yasal düzenleme tüm dünya için önem arz ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3