Kripto Dünyasında Gergin Bekleyiş! SEC’e Karşı Şaşırtan Hamle

Bugün kripto para dünyasında önemli bir gelişme yaşanıyor. Buna göre SEC’e karşı bir hamle söz konusu. Kongre, net kurallar ortaya çıkana kadar SEC’in kripto yaptırımlarını durdurmak için harekete geçti. Detaylara bakalım.

Kongre SEC’in kripto yaptırımlarına karşı duruyor

Minnesota Cumhuriyetçisi ve ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Temsilcisi Tom Emmer’den bugün önemli bir hamle geldi. SEC’in dijital varlık yaptırımları için fon kullanımını kısıtlamaya yönelik bir kongre girişimine öncülük ediyor. Bu çaba, kripto para birimi endüstrisini yöneten kapsamlı kural ve düzenlemelerin eksikliğine bir yanıt.

Bu bağlamda fonların “Silahlandırılmasını” önleme hedefi şeklinde bir detay var. Emmer’in 2024 mali yılı Mali Hizmetler ve Genel Hükümet Ödenekleri Yasası’nın parçası olan değişiklik önerisi önemli. Buna göre SEC’in kripto para sektörüne yaptırım uygulamak için vergi mükellefi fonlarını kullanmasını engellemeyi amaçlıyor. Birincil amaç, Emmer’in SEC’in kripto endüstrisine karşı kaynakları “silah olarak kullanmasını” engellemek.

Emmer’ın SEC Başkanı Gensler ile ilgili endişeleri

Emmer yaptığı eleştirel açıklamada önemli bir ayrıntıya dikkat çekiyor. SEC Başkanı Gary Gensler’in SEC’in yetkilerini genişletmek için güç kullanmasına ilişkin endişelerini dile getiriyor. Gensler’in eylemlerinin Amerikan halkının zararına olduğuna ve Kongre’nin müdahalesini gerektirdiğine inanıyor.

Emmer konuyla ilgili olarak “Gary Gensler, Amerikan halkının zararına olacak şekilde yetkilerini genişletmek için gücünü kötüye kullanıyor. Kongre, Başkan Gensler’in vergi mükelleflerinin dolarlarını daha fazla silah olarak kullanmasını engellemek için ödenek süreci de dahil olmak üzere tüm araçlarımızı kullanmalıdır.” diyor.  Emmer ayrıca “Bu nedenle, net kurallar ve düzenlemeler yürürlüğe girene kadar SEC’in dijital varlık uygulaması için fon kullanımını kısıtlayan bir ödenek değişikliğine sponsor olmayı planlıyorum.” vurgusu yapıyor.

Emmer’ın düzenleyici açıklık taahhüdü

Tom Emmer, kripto para birimi alanında düzenleyici netlik ve yenilikçiliğin önde gelen savunucularından biri. Daha önce dijital varlık piyasasında şeffaflığı artırmak, tüketicileri korumak için birçok yasa tasarısına önderlik yapmıştı. Buna göre bu tasarılar arasında Blockchain Düzenleyici Netlik Yasası yer alıyor. Ayrıca Menkul Kıymetler Netlik Yasası ve İnovasyon Yasasının Önündeki Engellerin Kaldırılması da yer alıyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda temsilci Tom Emmer’in öncülük ettiği bu hareket dikkat çekiyor. Ayrıca kripto para sektöründe iyi tanımlanmış düzenlemelere duyulan ihtiyacın giderek arttığının altını çiziyor. Diğer taraftan Kongre, SEC’in kripto yaptırımları için fon kullanımını kısıtlamak üzere harekete geçiyor. Diğer taraftan hızla gelişen bu sektörde yeniliğin en iyi nasıl düzenleneceği ve teşvik edileceği konusunda devam eden diyalogda çok önemli bir ana işaret ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2