Kripto Dünyası PayPal’le Hareketlendi! XRP20 Gaza Bastı

Kripto para dünyasına yönelik kayda değer bir coşku dalgasında iki önemli gelişme göze çarpıyor. İlk olarak, dijital ödeme devi PayPal, sabit coin’i PayPal USD’nin (PYUSD) piyasaya sürüldüğünü ilan etti. Eş zamanlı olarak, yeni kripto para XRP20 token satın almakla ilgilenen birçok kişi ön satışa akın ederek yeni projeyi manşetlere taşıdı.

Dijital para birimlerinin önde gelen finansal kuruluşlar tarafından piyasaya sürülmesi, kripto para birimlerinin gelişen etkisinin bir kanıtı olarak biliniyor. PayPal’ın pazartesi günü kendi sabit coin’i PYUSD ile ilgili yaptığı duyuru da bunu teyit ediyor. Paxos Trust Company ile iş birliği içinde olan PYUSD, ABD doları, kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri ve diğer nakit eşdeğerleri tarafından desteklenmeyi vadediyor.

PYUSD’nin arkasındaki vizyonda sanal ortamlardaki ödemelere bağlı komplikasyonları düzeltmek, daha hızlı transferler sağlamak ve daha da önemlisi, hızla gelişen web3 ekosistemiyle entegrasyonu kolaylaştırmak amaçlanıyor. Ethereum blok zincirine bağlı olan bu ERC-20 token ile kullanıcılar yalnızca kişiden kişiye transfer yapmakla kalmıyor, aynı zamanda kripto borsalarında da işlem yaparak e-ticaret ödemelerini kolaylaştırabiliyor.

XRP20’nin Hızlı Yükselişi

PayPal’ın kripto dünyasına entegrasyonu, kripto para birimlerinin geleneksel finans devleri tarafından benimsendiğini gösterirken, XRP20’nin yükselişi kripto dünyasının kendi içindeki sürekli evrimi ve yeniliği vurguluyor.

XRP20, tanınmış XRP tokeninin manevi halefi olarak müjdelendi. “İkinci şans” fırsatı olarak pazarlanan XRP20, kendisini XRP’nin günümüzün kripto kitlesine hitap eden çağdaş özelliklerle geliştirilmiş, yeniden canlandırılmış bir versiyonu olarak sunuyor.

XRP20’ye ilk tepki olağanüstü oldu ve ön satışta şimdiden 1,3 milyon dolardan fazla XRP20 token satın alındı. Bu artış XRP’nin altın çağını kaçırdıklarını düşünenlerin duygularına hitap eden stratejik pazarlamasına da bağlanıyor.

Ayrıca, son dönemdeki piyasa dinamikleri de bunda önemli rol oynadı. XRP son üç hafta içinde yüzde 33’lük bir düşüşe tanık oldu. Bu tür piyasa koşulları genellikle yatırımcıları alternatif, gelecek vadeden yollar aramaya itiyor. XRP20, düşük giriş fiyatı noktası ve XRP ile nostaljik bağlantısı ile güçlü bir rakip olarak ortaya çıkıyor.

XRP20’nin Stratejisi: Nostaljiden Yararlanmak

XRP20’nin cazibesinin anahtarı, getirdiği nostalji ile öne çıkıyor. Kendisini “XRP’nin bir sonraki evrimi” olarak markalaştıran XRP, birçok kişinin orijinal XRP ile kaçırdığını düşündüğü bir fırsat sunmayı amaçlıyor. Bu duygusal pazarlama temas noktası, stake etme ve token yakma gibi somut özelliklerle birleştiğinde, XRP20’yi umut verici bir kaide üzerine oturtuyor. Fon toplama hedefleri ise minimum 1 milyon 850 bin dolar, maksimum 3 milyon 680 bin dolar. Bu da XRP20’nin arkasındaki iddialı vizyonu kanıtlıyor.

Orijinal XRP’ye bir başka benzerlik de 100 milyar olacak olan toplam arzı. Kripto paraların tahsisi dört şekilde bölünecek: Yüzde 40’ı ön satış, Yüzde 40’ı stake etme, yüzde 10’u likidite ve son yüzde 10’u da projenin kendisini orijinalinden ayırmaya başladığı yer.

XRP20 müşterilerine kıtlığa olan bağlılığını göstermek istediğinden son yüzde 10’luk kısım yakılacak. Ripple’ın en düşük fiyatta olduğu 2014 yılında kıtlık bir coin’de bu kadar aranan bir özellik değildi. Ancak şimdi yatırımcılar tarafından oldukça değer görüyor ve bu da her tokenin yüzde 0,1’inin bir yakım adresine gönderileceği gerçeğini çok akıllıca bir karar haline getiriyor.

XRP20 Coin, XRP’nin Aksine Fayda Sağlıyor

XRP’nin yıllar boyunca mücadele ettiği bir konu da fayda eksikliği. Kripto para savaşlarında Bitcoin’e karşı ekosistemi biraz kısır kalıyor. XRP20’nin bir hisse kanıtı tokeni olması da büyük bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.  

Bu yalnızca yeşil bir token olduğu anlamına gelmiyor, aynı zamanda projenin çok fazla faydası olduğu anlamına da geliyor. Bahsettiğimiz gibi, toplam token tahsisinin yüzde 40’ı stake edilmeye gidiyor. Bu, ön satış sona erdiğinde 40 milyar coin’in, yatırımcıların bu yatırımcılar için pasif bir gelir yaratmaya karşı stake etmeleri adına bir sözleşmeye kilitleneceği anlamına geliyor.

Elbette stake etme, bu sözleşmelerin bilgisayar korsanları tarafından hedef alınma olasılığı daha düşük olduğu için bir projenin güvenliğini de artırıyor.

Bu sebeple de potansiyel yatırımcılar şimdi XRP20 token satın almak için projeyi oldukça araştırıyor. Ön satış da bu sayede büyük bir ivme kazanıyor.

Analistler XRP20 Konusunda İyimser

Ön satış ile CEX listeleri arasındaki geri dönüşün hızlı olacağı söyleniyor. Birçok analist bu nedenle XRP20 için işlerin ne kadar hızlı ilerlediğini görmenin oldukça ilginç olacağını kaydediyor.

Orijinal XRP tokeni başarısız bir yatırım gibi görünmese de yatırımcılar için daha yavaş bir büyüme oranına sahip. Bu da XRP20’nin geliş zamanlamasını mükemmel kılıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı yürütülen dava da olumlu sonuçlandı. Bununla birlikte, orijinal varlığın ilerlemesi bir aksilikle karşılaştı ve mevcut düşük değerlemesinde XRP20’ye yatırım yapmayı düşünmeye sevk etti. Bu stratejik hamle, öngörülebilir gelecekte coin’i potansiyel olarak öne çıkaracak gibi görünüyor. 

source site-1