Kripto Dostu Ülke Singapur’un Yeni Devlet Başkanının Kripto Para Görüşleri Şaşırttı

Singapur’da yeni bir cumhurbaşkanı seçildi ve kendisi pek de kripto para hayranı değil.

Bir zamanlar kriptoyu “tamamen spekülatif” ve “biraz çılgınca” olarak nitelendiren eski maliye bakanı ve merkez bankası başkanı Tharman Shanmugaratnam, Cumartesi günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini %70.4 oyla kazandı.

66 yaşındaki Shanmugaratnam, ülkenin ilk kadın devlet başkanı olan Halimah Yacob’un yerine, yürütme yetkisi olmayan ancak politika konularında bir miktar etkisi olan büyük ölçüde sembolik bir rol üstlenecek.

Singapur, girişimler, borsalar ve yatırımcılardan oluşan canlı bir ekosistemle dünyanın en kripto dostu yargı bölgelerinden biri.

Shanmugaratnam’ın kripto konusundaki görüşleri zaman içinde gelişti, ancak her zaman temkinli ve şüpheci bir duruş sergiledi. 2018 yılında, finansal sistem için herhangi bir tehdit oluşturmadığı için kriptoyu yasaklamaya gerek olmadığını söylemişti. 2023 yılında ise kriptonun “doğası gereği tamamen spekülatif ve aslında biraz çılgınca” olduğunu söyledi ve yetkililerin ilgili riskler konusunda “ultra netlik” sağlamasını önerdi.

2021’de, gelecekteki finansta spekülasyon ve yasadışı faaliyetlerin ötesinde kripto için bir rol olabileceğini kabullendi ve düzenlenmiş stablecoinlerin ödeme sisteminde yararlı bir rol oynayabileceği bir gelecek öngördüğünü söyledi.

2022’de, merkez bankasının stablecoin’leri düzenleme yaklaşımını gözden geçirdiğini ve stablecoin ihraççıları için rezerv gereklilikleri getirebileceğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4