Kripto Borsalarındaki Bitcoin (BTC) Arzı Son Yılların Dibini Gördü!

Geçtiğimiz yıl yaşanan ayı piyasasının ardından kripto paralar bir miktar yükseldi. Ocak-Nisan döneminde Bitcoin yaklaşık %85 yükselse de bu hareketin ardından piyasa durgun bir seyir izledi. Durgun piyasa, yatırımcıların kısa vadeli BTC ve altcoin ticaretinden daha çok sakin bir tavır sergilemesine neden oluyor.

On-chain veri takipçisi CryptoQuant, merkezi borsalarda bulunan Bitcoin miktarının son yılların en düşük rakamlarına geriledi. CryptoQuant analistleri, merkezi kripto para platformlarında bulunan BTC miktarını 2 milyon adet olarak tespit etti. Bu rakam son 1 ay içerisinde %4 düşerken Ocak 2018’den bu yana kaydedilen en düşük veri olarak karşımıza çıkıyor.

Ne Anlama Geliyor?

Merkezi borsalarda bulunan Bitcoin veya herhangi bir altcoin biriminin azalması bir çok sonucu beraberinde getiriyor. DEX’ler üzerindeki kripto miktarının soğuk cüzdanlara çekilmesi, yatırımcıların uzun vadeli eğiliminin arttığı anlamına gelebilir. Ancak bu durumun olumsuz yanları da bulunuyor.

Kripto para borsalarındaki token miktarındaki düşüş, piyasa likiditesinin azalması anlamına da geliyor. Azalan likidite sonucunda kripto fiyatları daha az miktarda satış baskısı sonucunda daha düşük fiyatlara gerileyebiliyor.

source site-3