Kripto Araştırma Firması K33 Research’tan Bitcoin ETF Açıklaması: “Piyasa Gereken Tepkiyi Vermiyor!”

Kripto araştırma firması K33 Research’e göre piyasa, ABD spot Bitcoin ETF’lerinin potansiyelini hafife alıyor gibi görünüyor.

K33 Research, Kripto Piyasasının Spot Bitcoin ETF’si İçin Potansiyelin Altında Değer Biçtiğini Söylüyor

K33 Kıdemli Analisti Vetle Lunde ve Başkan Yardımcısı Anders Helseth yeni bir raporda, “Bu bir alıcı piyasası ve fiyatların yükselmesi gerekirdi’” diye yazdı.

Analistler, spot bir Bitcoin ETF onayının “büyük” para girişlerini çekmesi ve Bitcoin üzerinde önemli bir alım baskısı yaşatması gerektiğini söyledi. Diğer taraftan, bir ret sadece statükoyu koruyacaktır diye eklediler.

Analistler, “Piyasa temelde harika haberlere yeterince değer vermiyor” dedi.

Grayscale’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı devam eden mücadelesinde kazandığı son yasal zafer, kurumun BlackRock, Fidelity, VanEck, WisdomTree, Invesco, Bitwise ve Valkyrie’den gelen yedi spot Bitcoin ETF teklifini Ekim ortasına kadar ertelemesiyle geri çekilmeden önce %6’lık kısa bir piyasa artışına yol açmıştı.

Bu arada, genellikle piyasanın risk iştahının bir barometresi olarak görülen Nasdaq %2 oranında yükseldi.

Lunde ve Helseth, Bloomberg analistlerinin bu yıl onaylanma olasılığını %75 olarak öngördüğü spot ETF başvurularının kabul edilme olasılığı göz önüne alındığında, piyasanın yükseliş yönlü hareket etmesi gerektiğini savundu.

Ancak fiyatlara bakıldığında şu anda yatırımcıların bu haberlere çok da tepki vermediği görülüyor.

Analistler, fonlama oranları, CME baz ve gelecek ay primleri Ağustos ortasından bu yana sürekli olarak ortalamanın altında seyrederken, kripto türevleri piyasasındaki duyarlılığın olumsuz olmaya devam ettiğini, ancak bu duyarlılığın bir anda değişebileceğini söylediler.

Ayrıca analistler, Bitcoin’in artık Nasdaq, S&P 500 ve altından daha az değişken olduğunu ve fiyat dalgalanmalarında bir “patlamanın” yakın olduğunu eklediler.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4