Köklü Kripto Para Borsası Gözünü Avrupa ve Asya’ya Dikti!

Kripto para tarihinin en köklü alım-satım platformlarından Bitstamp, Avrupa ve Asya pazarlarına genişlemeyi hedefliyor. Bloomberg’e konuşan Bitstamp CEO’su Jean-Baptiste Graftieaux, yatırım almak için ikili görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Haziran ayında Galaxy Digital Holdings aracılığıyla fon arayışına çıkan borsa, gerekli kaynağı elde ettikten sonra İngiltere, Avrupa ve Asya’da yerel faaliyet göstermek istiyor. Borsa yöneticisi Graftieaux, şirketin satılacağına dair iddialar hakkında ise şu sözleri söyledi:

“Bitstamp şu an satılık değil ve satmayı düşünmüyoruz. Önceliğimiz, yatırımcılardan kaynak elde ettikten sonra müşterilere yeni ürün ve hizmetler sunmak.”

Köklü borsa hakkındaki spekülasyonların ana sebebi Galaxy Digital ile bağlantılı. Galaxy, geçtiğimiz sene hissesini Ripple’a satan Pantera’ya danışmanlık yaptı. Kriptoseverler bu nedenle borsanın başkasına satılacağına dair beklenti içine girdi.

Lüksemburg merkezli kripto para alım-satım platformu, kuruluş yılı itibariyle sektörün en köklüleri arasında bulunuyor. Bitstamp, 2011 yılında faaliyetlerine başladı. Borsanın ABD iştiraki, New York’ta BitLicense lisansı aracılığıyla hizmet veriyor.

Sektör araştırmacısı Kaiko, Amerika’da son dönemde Binance.US gibi rakipler pazar payını kaybederken Bitstamp’ın büyümeye devam ettiğini ortaya koydu.

source site-3