Kısa Sürede 4x’ten Fazla Yükselen Coin Adeta Çakılıyor: Düşüşün Sebebi Ne?

Son günlerin dikkat çeken kripto parası CyberConnect (CYBER) üç farklı blokzinciri için likidite sağlamayı amaçlayan “Acil” bir topluluk oylaması başlattı.

Geçtiğimiz üç günde yaklaşık 4,4 kat yükseliş yaşayan CYBER aniden ciddi anlamda değer kaybederek dikkat çekti. Kripto para borsası Binance’in 37. Launchpool projesi olarak öne çıkan CYBER, 29 Ağustos günü 3,6 dolar seviyesindeyken 1 Eylül’e gelindiğinde 16 dolara ulaşmıştı.

Sergilediği bu yükseliş performansının ardından kısa süre sonra yaklaşık %45’lik bir düşüş sergileyen token 16 dolar seviyesinden 7,48 dolara kadar geriledi. CYBER yazım esnasında 7,53 dolardan alıcı buluyor.

CyberConnect (CYBER) neden düşüyor?

Yaşanan ani düşüşün ardından gözler sebebine çevrildi. Piyasa analistlerine göre düşüşü tetikleyen en önemli olay CyberConnect ekibi tarafından sunulan topluluk teklifiydi.

CyberConnect geliştirici ekibi 1 Eylül tarihinde “Acil” kodlu bir öneri yayınlayarak Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) ve Optimism (OP) ağlarında kendi yerel tokeni CYBER’ın likiditesini optimize etmeyi teklif etti. Merkeiyetsiz otonom organizasyon (DAO) huzuruna sunulan önerinin zincirler arası köprülere likidite sağlamak için hazineden CYBER kullanmayı amaçladığı vurgulandı.

Normal şartlar altında  oylamaları 1 haftalık süre için ayarlansa da bu acil teklif için 12 saatlik süre tanındı. Öte yandan hem teklif süresindeki bu aciliyet hem de tokenların kilidinin açılacağına yönelik beklenti CYBER fiyatında düşüşü körükledi.

Sunulan teklifte LayerZero’nun ProxyOFT teknolojisi tarafından desteklenen bir CYBER-ETH, CYBER-BSC, CYBER-OP köprüsü kurmaya dair planlara yer verildi. Öneride, 7 milyon CYBER’ın BSC için kullanılacağı, 3 milyon 888 bin CYBER’ın Ethereum ağı için kullanılacağı ifade edildi.

Bununla birlikte CyberConnect ekibi kafa karıştıran ve kullanıcıları tedirgin eden bir açıklamayla gündeme geldi. Ekip, “C-1” olarak adlandırılan teklifte bir anlık görüntü hatası olduğunu ve bu nedenle bir red hatası ile karşılaştıklarını öne sürdü:

CP-1 anlık görüntü teklifinde bir hata vardı ve bu nedenle reddedildi. Topluluk hazinesi’nin amaçlanan kullanımı 1.088.000 CYBER’di ve bu rakam zaten kilidi açılmıştı ancak görünürdeki çok daha büyük bir rakam yanlış yazılmıştı.

 

source site-9