KIA imzalı yeni elektrikli SUV yakında tanıtılacak!

İçten yanmalı motorlu araçlar artık yerini elektrikli modellere bırakıyor. Birçok üretici de artık gözünü tamamen elektrikli modellere çevirmiş durumda. Bu konuda önemli yatırım yapan markalardan bir tanesi de KIA olarak öne çıkıyor. Güney Koreli üretici, yakın zamanda üçüncü elektrikli otomobilini tanıtacak.

KIA EV5, 25 Ağustos’ta kendisini gösterecek

Markanın E-GMP mimarisi üzerinde yükselen üçüncü modeli KIA EV5 modelini yakın zamanda tanıtacak. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) belgelerinde ortaya çıkan CarNewsChina tarafından paylaşılan görseller, elektrikli kompakt SUV modelin tasarımını ortaya koyuyor.

Elektrikli SUV modelin tasarımı geçtiğimiz günlerde tanıtılan EV5 konsepti ile büyük ölçüde aynı. Elektrikli aracın üretim versiyonu; geleneksel aynalar, gömme kapı kolları, daha küçük lastikler ve revize edilmiş aydınlatma grubu ile konsept modelden ayrılıyor.

Huawei imzalı otomobilin detayları ortaya çıktı!

Huawei imzalı otomobilin detayları ortaya çıktı!

HarmonyOS 4 işletim sistemine sahip ilk otomobil olarak öne çıkan Luxeed S7, MIIT belgelerinde kendisini tekrar gösterdi.

Tasarım olarak ağabeyi EV9 modelinin izinden giden EV5, SUV karakterini ön plana çıkarıyor. 4.615 mm uzunluğa, 1.875 mm genişliğe ve 1.715 mm yüksekliğe sahip olan araç, 2.748 mm’lik bir dingil mesafesi sunuyor. Boyut anlamında daha çok EV6 modeline yaklaşan EV5, yerden yüksek yapısı ile bu araçtan kolayca ayrılıyor.

Yeni elektrikli SUV modelin gövdesinin altında ise arka aks üzerine konumlandırılmış 218 beygir güç ve 310 Nm tork üretebilen motor yer alacak. Bu elektrik motoru gücünü ise BYD imzalı LFP (lityum-demir-fosfat) bataryadan alacak.

Ancak bu aracın Çin pazarı için sunulduğunu da hatırlatmakta fayda var. Global versiyonda muhtemelen LFP bataryaları göremeyeceğiz. Bunun yerine aracın Çin dışında 600 kilometreye kadar menzil sunabilen 82 kWh’lik bir batarya ile donatılacağı da gelen bilgiler arasında.

KIA’nın yeni elektrikli SUV modeli 25 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan Chengdu Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. Peki siz KIA EV5 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

source site-28