JPMorgan’dan Ethereum Açıklaması: Son Gelişmeler ETH’yi Nasıl Etkileyecek?

Online ödeme devi PayPal, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışacak olan kendi stablecoin’i PYUSD’yi piyasaya süreceğini açıklamıştı.

JPMorgan analistlerine göre bu hamle, dünyanın en büyük altcoini Ethereum için olumlu sonuçlar doğurabilir.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, PayPal’ın stablecoin’inin Ethereum’a iki şekilde fayda sağlayabileceğini söyledi. Birincisi, analiste göre Ethereum’un stablecoin’ler ve merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları için bir platform olarak etkinliğini ve faydasını artırabilir.

Panigirtzoglou, “Başka bir deyişle, gelecekte daha fazla şirket, stablecoin veya merkeziyetsiz projeleri için Ethereum blok zincirini (veya bunun katman 2 platformlarını) seçmeye teşvik edilecektir” dedi.

Analiste göre ikinci olarak, piyasadaki en büyük stablecoinlerden biri olan Binance’in BUSD stablecoin’inin kapatılmasıyla ortaya çıkan boşluk doldurulabilir. Binance, ABD makamlarının düzenleyici baskısıyla karşılaştıktan sonra bu yılın başlarında BUSD stablecoin’ini kapatmak zorunda kalmıştı. BUSD halen faaliyet gösterse de etkisi oldukça azaldı ve yeni token mint edilemiyor.

Panigirtzoglou, PYUSD’nin bu boşluğu doldurması halinde “DeFi toplam kilitli değerinin (TVL) Binance Smart Chain’den Ethereum blok zincirine (ya da onun 2. katman platformlarına) kayacağını” söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4