JPMorgan’dan Çok Konuşulacak Bitcoin Açıklaması! İşte Detaylar

Bitcoin ve altcoin dünyasının geçen hafta en çok konuşulan konuları arasında Grayscale’in SEC’e karşı yasal zaferi vardı. Bu zafer sonrası kripto para birimlerinde önemli bir artış olmuştu. Ancak artış uzun süreli olmamış sonrasında BTC fiyatı çıkmaya başladığı yere geri dönmüştü. Konu BTC ETF’leri etrafında döndüğü için JPMorgan’dan da bugün önemli bir açıklama geldi. Detaylara bakalım.

JPMorgan: SEC muhtemelen spot bitcoin etf’lerini onaylayacak

Grayscale’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı zafer gündemde. Son yasal zaferin ardından JPMorgan analistlerinden bugün önemli bir açıklama geldi. Analistler, SEC’in birden fazla spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onaylamak zorunda kalabileceğine inanıyor. Anaslitlere göre Grayscale’in başarılı yasal sonucu SEC’i zorlu bir pozisyona sokuyor.

Grayscale’in Bitcoin Trust’ı bir ETF’ye dönüştürme teklifini reddetmeyi sürdürmek için SEC’in vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’lerine verdiği önceki onayı geriye dönük olarak geri çekmesi gerekecek. Ancak, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri bu konuda önemli bir görüş ortaya koyuyor. Bu hareket tarzı SEC için oldukça yıkıcı ve utanç verici bir sonuç ortaya koyacak. Bu nedenle böyle bir şeyin gerçekleşmesi imkansız.

Olası senaryo

Analistler, SEC’in Grayscale de dahil olmak üzere çeşitli varlık yöneticilerinin bekleyen spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamasının daha olası bir senaryo olduğunu öne sürüyor. Buna göre yaklaşımdaki bu değişim, SEC’in vadeli işlemlere dayalı ve spot Bitcoin ETF’lerine yönelik muamelesindeki tutarsızlıkları ortaya çıkaran Grayscale’in yasal zaferinden kaynaklanıyor.

Grayscale Krizi Büyürse Bu 6 Altcoin Satış Görebilir!

Bu haftanın başlarında bir federal mahkeme SEC’in Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir ETF’ye dönüştürme teklifini reddetmesini gözden geçirmesi gerektiğine karar verdi. Mahkeme, SEC’in Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF’lere izin verdiğini belirtiyor. Diğer  taraftan spot BTC ETF’lerini reddeden tutumunun yeterli gerekçeden yoksun olduğunu vurguluyor.

Yasal karar SEC’in eylemlerine meydan okuyor

Spot Bitcoin piyasası ve CME BTC vadeli işlem piyasası güçlü korelasyonlar sergiliyor. Ayrıca hem vadeli işlemler hem de spot ürünler Bitcoin piyasasında dolandırıcılıkla karşı karşıya. Diğer taraftan manipülasyonla ilgili benzer risklerle de karşı karşıya. Buna göre, mahkeme SEC’in bu benzer ürünlere yönelik tutarsız muamelesini “keyfi ve kaprisli” buluyor.

SEC Bu Şirkete Dava Açtı! Bu Kripto Paralar Topun Ağzında!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda bu yasal kararın önemli bir yönü var. SEC üzerinde Bitcoin ETF’lerine yaklaşımını yeniden değerlendirmesi için önemli bir baskı yaratıyor. Diğer taraftan potansiyel olarak spot BTC ETF uygulamaları için daha elverişli bir ortama yol açıyor. Ayrıca düzenleyici ortam geliştikçe, kripto topluluğu SEC’in bu gelişmelere vereceği yanıtı merakla bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1