JPMorgan: “SEC’in Bitcoin Spot ETF’lerini Onaylamaktan Başka Seçeneği Kalmadı”

JPMorgan analistleri, mahkemenin Grayscale’in Bitcoin tröstünü ETF’ye dönüştürme girişimi lehine karar vermesinin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) birden fazla spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onaylamaktan başka seçeneği kalmadığına inanıyor.

Cuma günü yayınlanan bir nota göre analistler, SEC’in Grayscale’in teklifini reddetmek için vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’lerine verdiği önceki onayı geri çekmesi gerekeceğini, ancak böyle bir hareketin “SEC için çok yıkıcı ve utanç verici” olacağını ve gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Bu nedenle analistler, SEC’in Grayscale de dahil olmak üzere çeşitli varlık yöneticilerinden hala beklemede olan spot BTC ETF başvurularını onaylamasını bekliyor.

Analistler ayrıca SEC’in spot bitcoin ETF’lerine ilişkin kararları en azından Ekim ortasına kadar erteleme kararının, düzenleyicinin tek bir başvuru sahibine ilk hamle avantajı sağlamak yerine birden fazla başvuruyu aynı anda onaylayacağına işaret ettiğini söyledi. Analistler, bunun ETF ücretleri açısından daha fazla rekabete izin vererek yatırımcılara fayda sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte analistler, spot bitcoin ETF’lerinin bir süredir var oldukları Kanada ve Avrupa’da önemli yatırımcı ilgisi çekemedikleri için kripto para piyasası için bir dönüm noktası olma ihtimalinin düşük olduğu görüşünü yineledi. Analistler ayrıca geçtiğimiz yıl boyunca altın ETF’lerinden çıkışların genel olarak Bitcoin fonlarına fayda sağlamadığını ve spot BTC ETF’lerinin vadeli BTC ETF’lerine göre avantajlarının “oldukça marjinal” olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4