İşte Bu Hafta Kripto Paraları Etkileyecek 5 Kritik Olay!

Bir trader, BTC fiyat hareketinin 30.000 doların altında sıkıştığını söylüyor. Bu nedenle, Temmuz’un ardından Bitcoin’in nihayet bir trend kimliği kazanabileceğini öne sürüyor. Peki, BTC fiyatı aylık kapanıştan sonra ‘havai fişek’ mi? Kripto uzmanı William Suberg, Bitcoin ve geri kalan kripto piyasası için bu hafta bilinmesi gereken 5 şeyi değerlendiriyor.

Lider kripto için yapışkan fiyat aralığı değişebilir!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin, geçen hafta son derece istikrarlıydı. ABD’nin faiz artırımı ve beraberindeki makroekonomik veriler bile küçük işlem aralığını değiştirmeyi başaramadı. BTC fiyat gözlemcileri, 29.000 ila 29.500 dolar arasındaki bir koridorla kendilerini teselli etmek zorunda kaldılar.

BTC 1 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Haftalık kapanış yukarı ve aşağı yönlü bazı ani hareketler görüyor. Bununla birlikte, kısa vadeli bir trend göze çarpan bir şekilde eksik kalmaya devam ediyor. İzleme kaynağı Material Indicators son yorumunun bir bölümünde, “Aylık kapanışa doğru ilerlerken piyasa sizi sarsmaya çalışacak,” diye yazdı. Binance’deki BTC/USD emir defterine eşlik eden bir grafik, mevcut işlem aralığının alış ve satış likiditesiyle açıkça tanımlandığını gösterdi.

Binance’te BTC emir defteri verileri. Kaynak: Material Indicators/Twitter

Kripto piyasaları için fırtına öncesi sessizlik!

Likidite konusunda, popüler trader Daan Crypto Trades, düşük zaman dilimlerinde izlenecek önemli seviyeleri belirledi. CoinGlass’tan gelen verilerle birlikte haftalık kapanıştan önce Twitter takipçilerine “~29K ve ~29.6K seviyeleri mevcut düşük zaman dilimi aralığına güzel bir şekilde karşılık geliyor. Bu yüzden bu bölgeleri izlemeye devam etmek iyi.” diyor. CoinGlass aynı şekilde, tarihsel olarak Temmuz ayının, 2019’daki %6,6’lık kayıp haricinde, son altı yıldır Bitcoin için “yeşil” bir ay olduğunu gösteriyor.

BTC/USD aylık getiri grafiği. Kaynak CoinGlass

Diğer trader Jelle ise önümüzdeki haftanın piyasalar için fırtına öncesi sessizlik olacağını öngörüyor. Bu bağlamda analist, “Bu haftanın yavaş geçmesini, ancak önümüzdeki hafta havai fişek gösterilerinin başlamasını bekliyorum. Buna göre hazırlanıyorum.” diyor. Ayrıca, halihazırda BTC biriktirdiğini de sözlerine ekliyor.

BTC/USD açıklamalı grafik. Kaynak Jelle/Twitter

MACD sinyali Kilit Bitcoin boğa argümanını oluşturuyor

Temmuz ayını zararla kapatma yolunda olmasına rağmen, Bitcoin başka bir nedenden ötürü aylık zaman dilimlerinde yatırımcıları heyecanlandırıyor. Hareketli ortalama yakınsama/ıraksama (MACD) göstergesi, geleneksel olarak uzun süren BTC fiyat artış dönemlerinden önce gelen bir yükseliş geçişini teyit edecek. Geçtiğimiz hafta çeşitli piyasa katılımcılarının belirttiği gibi, aylık kapanış hala bir aylık BTC grafiğinde yükseliş EMA çaprazını kilitlemek için bekleniyor.

Trade merkezi Stockmoney Lizards, yaklaşan çaprazlamanın potansiyel etkisini, Bitcoin’in iki yıl sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması için zemin hazırladığı 2015’in sonlarındaki benzer bir olayla karşılaştırıyor. Şimdi, sadece aylık değil, günlük MACD de boğalar için beklentileri iyileştiriyor. Bir günlük zaman dilimlerinde, analist Kevin Svenson hem MACD’yi hem de göreceli güç endeksini (RSI) momentum eksikliği nedeniyle “tuhaf bir konumda” olarak tanımlıyor. Analist, “Piyasanın bir hamle yaptığı olağan ‘tamamlanma bölgesine’ giriyoruz. Duyarlılık şu anda son derece nötr,” diye ekliyor.

Kripto
MACD ve RSI verilerini içeren BTC grafiği. Kaynak: Kevin Svenson/Twitter

Yoğun makro haftanın ardından, ABD istihdam verileri geldi

Makroekonomik veriler için daha sakin bir hafta, kripto da dahil olmak üzere risk varlıklarının tepki verecek bir şey bulma şansının daha az olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, işsizlik verileri, enflasyonun hem azaldığına hem de işgücü piyasasının enflasyonist döngüyü adım adım ele aldığına dair tekrarlanan sinyallerin ardından ABD’deki ruh halinin odak noktasını oluşturacak.

Finansal yorum kaynağı The Kobeissi Letter, “Bu hafta pek çok önemli istihdam verisi var,” diye özetliyor. Ayrıca Kobeissi, S&P 500 şirketlerinin yaklaşık dörtte birinin hafta boyunca kazançlarını rapor edeceğini belirtiyor. Analist, “Fed Eylül ayında ne yapacağını belirlerken ekonomik veriler son derece önemli olmaya devam ediyor,” diye ekliyor. Böylece, verilerin Federal Reserve faiz oranı kararları üzerindeki etkisine atıf yapıyor.

Stablecoin yatırımcıları “yükleniyor”

Geçtiğimiz hafta, BTC arzının %75 gibi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan uzun vadeli sahiplerin elindeki yüzdesiyle ilgiliydi. Şimdi, yatırımcılar aylık kapanışa doğru stablecoin biriktiriyor. Bu da muhtemelen yeni bir dalgalanma beklediklerini gösteriyor. Araştırma firması Santiment’in belirttiği üzere, bu eğilim en büyük iki stablecoin de dahil olmak üzere birçok stablecoin görülüyor. Bu bağlamda Santiment, şu açıklamayı yapıyor:

Anahtar balina ve köpekbalığı stablecoin cüzdanları, Bitcoin’in ay sonunda 30 bin doların altındaki ziyareti sırasında yükleniyor gibi görünüyor. Tether, USDCoin, BinanceUSD ve Dai, arzın bu kilit cüzdanlara kaydığını görüyor.

Kripto
Stablecoin birikim açıklamalı grafiği. Kaynak: Santiment/Twitter

Kripto balina cüzdanı sayısı düşüyor

Balinaların BTC maruziyetindeki değişimler ilginç bir hal aldı. En büyük hacimli yatırımcı grubu, on-chain analiz firması Glassnode’un “kayda değer” olarak nitelendirdiği değişikliklerden geçiyor. Bu doğrultuda, 30 Mayıs’tan bu yana net risk 255.000 BTC azaldı. Şu anda 1.000 BTC (294 milyon dolar) veya daha fazlasını tutan cüzdanların sayısı bunu doğruluyor. Ayrıca, Glassnode dört ay içinde bu tür en düşük cüzdan sayılarını kaydediyor.

Kripto
En az 1.000 BTC tutan Bitcoin cüzdanları grafiği. Kaynak: Glassnode/Twitter

31 Temmuz itibariyle, Temmuz ayının başından bu yana yaklaşık 35 düşüş oldu. Bunun neticesinde en az 1.000 BTC bakiyeye sahip 2.006 cüzdan vardı.

Kripto
En az 0,01 BTC tutan Bitcoin cüzdanları grafiği. Kaynak Glassnode/Twitter

Buna karşılık, en az 0,01 BTC içeren cüzdanlar aynı gün 12.214.918 ile ATH seviyesine ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1