İşte Bitcoin Düşerken Çok Kazandıran 3 Altcoin!

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta boyunca kritik destek seviyelerini tutmakta zorlandı. Konsolidasyonla geçen Temmuz ayının ardından geçen hafta 25.000 dolar bölgesini tekrar ziyaret etti. Aşağıdaki 3 altcoin, gerilemenin ortasında performans açısından öne çıkıyor.

İşte Bitcoin düşerken değer kazanan 3 altcoin

Stellar (XLM)

XLM fiyatı, 13 Temmuz’dan beri azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyor. 15 Ağustos’ta altcoin, 0,130 dolar yatay destek alanından kırıldı. Burası, Temmuz 2022’de başlangıçta direnç sağladığı ve ardından Temmuz 2023’te desteğe dönüştüğü için çok önemli bir alandır. Çöküşten sonra, XLM zıplamadan (yeşil simge) ve uzun bir alt fitil oluşturmadan önce 0,105 dolara ulaştı. Sıçrama, 0,110 dolarlık yatay destek alanını doğruladı.

Fiyat o zamandan bu yana %18 arttı ve yeniden 0,130 dolar bölgesinde işlem görüyor. Alan artık yukarıda bahsedilen alçalan direnç çizgisiyle de çakışıyor.

Fiyatın, direnç seviyelerinin bu birleşiminden çıkıp çıkmadığı veya reddedildiği, gelecekteki eğilimin yönünü belirleyecek. Başarılı bir kırılma, analist Valdrin Tahiri’ye göre 0,170 dolardaki bir sonraki dirence %30’luk bir artışı tetikleyebilir. Fakat, bir ret, muhtemelen 0,110 dolar destek alanına %12’lik bir düşüşe neden olacak.

XRP (XRP)

XRP fiyatı, yükselen bir destek hattının ardından yılın başından bu yana önemli ölçüde arttı. Artış, 13 Temmuz’da 0,938 dolarlık yeni bir yıllık zirveye yol açtı. Ancak, fiyat o zamandan beri düştü. Altcoin, 17 Ağustos’ta (yeşil simge) yükselen destek çizgisini doğrulayarak uzun bir alt fitil oluşturdu. Alt fitil, satın alma baskısının bir işareti olarak kabul edilmektedir. Destek hattını doğrulamanın yanı sıra %22 fiyat artışı sağladı.

Sıçramaya rağmen, altcoin fiyatı 0,550 dolarlık yatay direnç alanını geri alamadı. Dava yargıcı, SEC’in devam eden Ripple ve SEC savaşında temyiz başvurusunda bulunmasına izin verdiğinden, hafta sonu bazı olumsuz Ripple haberleri geldi. Kriptokoin.com olarak ayrıntılara bu yazıda yer verdik.

Yeni davanın sonucu, muhtemelen gelecekteki eğilimin yönünü belirleyecek. Başarılı bir geri alma, muhtemelen %35’lik bir artışla 0,70 dolara yol açacak. Öte yandan, bunun %13 oranında düşüşle 0,47 dolar seviyelerine yol açması söz konusu. Popüler altcoin şu anda 0.5235 dolar bölgesine zaman geçiriyor.

Monero (XMR)

XMR fiyatı 23 Haziran’da alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Bu çizgi, kırılmadan önce Şubat ayının başından beri yerindeydi. Altcoin, patlak verdikten sonra düşmeden önce 172 dolara ulaştı. Ret ve ardından gelen düşüş (kırmızı simgeler), 17 Ağustos’ta 136 dolara düşüşe neden oldu. Ret ayrıca 168 dolar direnç alanını doğruladı. Ancak, XMR fiyatı daha sonra sıçradı ve satırı doğruladı (yeşil simge). Şu ana kadar %8,70 değer kazandı.

Yukarı hareket devam ederse, analiste göre boğalar 168 dolar direnç alanına baskı yapacaklar. Öte yandan, ralli hızını kaybederse, önceki direnç çizgisini 133 dolardan doğrulamak için %9’luk bir düşüş beklenecek. Altcoin şu anda piyasa geneliyle uyumlu şekilde 145 dolar üzerinde yatay hareket ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1