İş Bankası Beklenti Üstünde Kâr Elde Etti! ISCTR Hisse İçin Hedef Fiyatlar Neler?

Türkiye İş Bankası, 2023 yılının ikinci çeyreğinde 13,26 milyar TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde, 18,6 milyar TL net dönem kârı elde ederek olumlu bir performans sergiledi. Bankanın net kârı bir önceki çeyrekte 12,9 milyar TL ve geçen yılın aynı dönemine göre 14,54 milyar TL seviyesinde bulunuyordu. Banka, 2022 yılı genelinde ise toplamda 61,5 milyar TL net kâr elde etmişti.

İş Bankası’nın özkaynak kârlılığı, bu yılın ikinci çeyreği sonunda yüzde 31,7 seviyesinde gerçekleşti. Geçen yılın sonunda bu oran yüzde 46,8 düzeyindeydi. Banka, 2023 sonu için özkaynak karlılığı rasyosunu yüzde 30 seviyesinde sürdürme hedefini belirledi.

Önceki yıllara göre İş Bankası’nın özkaynak karlılığı oldukça iyi görünüyor. 2022 sonunda, enflasyondan arındırılmış olarak hesaplanan özkaynak karlılığı, benzer bankalar arasında en yüksek oran olan yüzde 20’ler civarındaydı.

Bankanın aktif kârlılığı ise bu çeyrekte yüzde 3,9 olarak kaydedildi. Ancak, 6,5 milyar TL serbest karşılık bakiyesi göz önüne alındığında, 2023 Haziran itibarıyla özkaynak kârlılığı yüzde 33,6 olarak yeniden hesaplandı.

Mevduatları ikinci çeyrekte çeyreklik bazda yüzde 21,9 ve kredileri aynı dönemde yüzde 15,1 oranında büyüdü.

İş Bankası ayrıca 2023 yılı sonu beklentilerini güncelledi. Net faiz marjı hedefi yüzde 5 civarına indirildi (önceki hedef yüzde 5 üzeriydi). Net ücret ve komisyon gelirleri için belirlenen artış hedefi yüzde 100 civarına yükseltildi (önceki hedef yüzde 80 civarındaydı). Faaliyet giderleri artışı hedefi de yüzde 100 civarına revize edildi.

Kurumlar ISCTR Hisse Performansından Umutlu

ISCTR ikinci çeyrekte beklenti üstünde kâr elde ederken, aracı kurumlar şirketin hisse senedi için hedef fiyatlarını güncelledi.

Kurumların raporlarından derlediğimiz bilgilere göre, banka hakkında görüşler genellikle olumlu. Bunula birlikte gelecek 12 aya yönelik hedef fiyatlar da yukarı yönlü revize edilmiş durumda.

Şirket için yüzde 50’yi aşan hedef fiyat revizyonları gerçekleştirilirken, kurumların genel olarak hisseye yönelik tavsiyesi ise “AL” yönünde oldu.

İncelediğimiz 6 kurumun, ISCTR için yayımladığı raporladan derlediğimiz bilgilere göre, hisse için ortalama hedef fiyat 21,08.

EPG: Endekse Paralel Getiri
EÜG: Endeks Üstü Getiri

Kurumlar arasında banka için en yüksek hedef fiyatı veren 23,17 TL’lik beklenti ile Oyak Yatırım verirken, en düşük beklenti ise Garanti Bankası tarafından verilen 17,50 Tl’lik hedef fiyat.

Güncel olarak yaklaşık 16,43 TL’den işlem gören ISCTR hissesi, kurumların belirledikleri hedef fiyatların ortalamalarına göre yüzde 28,30’luk bir getiri potansiyeli sunuyor.

source site-1