İngiliz Üniversite, Yapay Zeka Altcoin Projesi FluidAI İle Ortak Oldu!

İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Imperial College London, yapay zeka temalı altcoin projesi FluidAI (FLD) ile kripto piyasasındaki likidite sorunlarını çözmek için bir ortaklık duyurdu. Üniversiteye ait yapay zeka laboratuvarı, daha kolay kripto para ticaret sistemleri gerliştirmek için FluidAI ile birlikte çalışacak.

FluidAI, AI teknolojisi ile kripto piyasasının likiditesini yükseltmeyi amaç edinen bir altcoin projesidir. Girişimin CEO’su Ahmed Ismail, geleneksel finans piyasalarında düşük gecikme süreleri için önemli araçlar kullandığını belirtti. Ancak geliştiriciye göre kripto piyasası bu tür bir teknolojiye sahip değil.

Yapay zeka, altcoin alım satım fiyatlarının tahmin ederek likidite sağlayıcıları ile borsalar arasında bir köprü oluşmasına yol açabilir.

İngiltere Yapay Zeka Yatırımına Başlıyor!

İngiliz hükümeti gelişen teknolojilere yatırım yaparak bu alanlarda öncü olmak istiyor. Hükümet, geçtiğimiz günlerde AI çiplerine 130 milyon dolar yatırım yapmayı hedeflediğini açıkladı. Ada ülkesi; Google, OpenAI ve Anthropic gibi şirketler ile çalışıyor.

FLD Fiyatı

AI girişimi FluidAI’ye ait olan altcoin birimi FLD henüz piyasalarda işlem görmüyor. Resmi olmayan verilere göre proje şu anda henüz halka açık olmayan ön satışına devam ediyor. Halka açık ICO sürecinin ne zaman başlayacağı ise henüz net değil.

source site-2