İki Ülke Arasındaki Gerilim Kripto Sektörüne de Yansıdı! Yaptırımlar Geliyor!

Birden fazla hükümet kaynağının yaptığı açıklamaya göre Güney Kore hükümeti, Pyongyang’ın yasadışı silah programlarını finanse etmek için kullanılan Kuzey Kore kripto paralarını ve sanal varlıklarını izlemek ve dondurmak için bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor.

Güney Kore, Kuzey Kore’nin Kripto Varlıklarını Takip Etmek Ve Dondurmak İstiyor

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan hükümet kaynaklarına göre, tasarının daha önceki bir versiyonu ilk olarak Kasım ayında Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) tarafından duyuruldu.

Ancak “ulusal güvenliği destekleyecek pratik önlemler” içermesini isteyen Başkan Yoon Suk Yeol’un emriyle daha fazla revizyon için geri gönderildi.

Gözden geçirilmiş yasa tasarısı, Güney Kore’nin Kuzey’e yönelik mevcut yaptırımlarına yeni yaptırımlar eklemek üzere Güney Kore hükümetinin farklı bakanlıkları arasında 10 ay süren istişareler sonucunda hazırlandı.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir hükümet yetkilisi yaptığı açıklamada, yeni tasarının, önceki Moon Jae-in yönetimini “siber güvenlik çerçevesinin acilen onarılması gerektiğine” dair Başkan’ın inancını yansıttığını söyledi.

Tasarı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan yönetim içinden bir kişi, son düzenlemenin “Kuzey tarafından bilgisayar korsanlığı yoluyla çalınan sanal paraları ve diğer kripto para varlıklarını izlemeye ve etkisiz hale getirmeye” yönelik tedbirler içerdiğini ve bunların geçen yıl NIS tarafından önerilen orijinal tasarıda yer almadığını söyledi.

Güney Kore istihbaratı, Kuzey’in yalnızca 2022 yılında çeşitli bilgisayar korsanları aracılığıyla 1,7 trilyon won (1,28 milyar dolar) değerinde Bitcoin ve Ethereum çaldığını bildirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4