İki Batık Şirket FTX ve Genesis, İflas Koruma Davasında Uzlaştıklarını Açıkladı!

İflas eden iki şirket FTX ve Genesis, iflas koruma davalarıyla ilgili devam eden anlaşmazlıklarını çözme konusunda önemli bir ilerleme kaydetti.

FTX ve Genesis İflas Davalarında Anlaştı

Her iki şirketin hukuk müşavirleri Perşembe günü iflas hakimine bir mektup sunarak konunun çözümü için prensipte anlaşmaya vardıklarını belirttiler.

Mektupta, tarafların anlaşmayı sonuçlandırmak için özenle çalıştıkları ve bunu derhal belgelemeyi planladıkları belirtildi. Taraflar ayrıca Federal İflas Prosedürü Kuralı 9019(a) uyarınca mahkemenin uzlaşmayı onaylaması için bir talepte bulunmayı planlıyorlar.

Ancak mektupta uzlaşmanın detayları açıklanmadı ve çözümün ayrıntılarının daha sonraki bir tarihte açıklanacağı belirtildi.

Bu ayın başlarında FTX, bir kripto borç vereni olan Genesis’in iflas eden borsaya 2 milyar dolara kadar borcu olduğunu iddia etmişti. Bu anlaşmazlık Genesis’in kendi mahkeme işlemlerini engelleme potansiyeline sahipti.

Ocak ayında Genesis, geçen yıl kripto hedge fonu Three Arrows Capital ve FTX’in çöküşlerinden kaynaklanan mali kayıplar nedeniyle New York federal iflas mahkemesinde Bölüm 11 iflas koruması istedi.

Raporlara göre Genesis’in şu anda, Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto borsası Gemini gibi sektörün önde gelen isimlerinden gelen talepler de dahil olmak üzere, en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,6 milyar dolar borcu bulunuyor.

Uzlaşma anlaşması ilerledikçe, çözüm hem FTX hem de Genesis’in iflas davalarına bir miktar netlik ve kapanış getirebilir.

Anlaşmanın mahkemeler tarafından onaylanması, ilgili şirketlerin karşılaştığı mali ve hukuki zorlukların ele alınmasında çok önemli bir adım olacaktır.

Piyasa katılımcıları ve sektör gözlemcileri, çözümün kripto piyasası ve şirketlerin paydaşları üzerindeki etkisini anlamak için gelişmeleri yakından takip edecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4