Hong Konglu Şirketin Stablecoin’i Binance ile Görücüye Çıkıyor: Yeni BUSD Mi Olacak?

Hong Kong merkezli tröst şirketine ait First Digital USD (FDUSD), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde listelenerek görücüye çıkıyor.

Binance 26 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, Hong Kong merkezli tröst şirketi First Digital Trust’ın iştiraki First Digital Labs tarafından ihraç edilen ABD Doları’na (USD) sabitlenmiş FDUSD’nin alım-satımını destekleyeceğini açıkladı.

Listelenme işleminin TSİ 26 Temmuz 11.00’de gerçekleşeceği belirten Binance, FDUSD yatırma işlemlerinin mevcut durumda aktif olduğunu bildirirken çekme işlemlerinin ise TSİ 27 Temmuz 11.00’da aktif olacağını bildirdi.

Bunun yanı sıra FDUSD işlem çiftlerinde ikinci bir duyuruya kadar spot ve marjin işlemlerde piyasa yapıcı emirlerden komisyon alınmayacağını ancak standart işlemlerden alınan işlem ücretlerinin devam edeceği bildirildi.

Ancak FDUSD’nin Binance (USD) ve Tether (USDT) gibi stablecoin paritelerinde sıfır komisyon kampanyası dahilinde olduğu vurgulandı.

FDUSD mevcut durumda, Ethereum (ETH) ağı ve BNB Chain (BSC) üzerinde destekleniyor. Ayrıca veriler 10,11 milyonluk FDUSD dolaşımdaki arzının neredeyse tamamının Binance cüzdanlarında saklandığına işaret etti. Bu durum ve stablecoin’in ilk olarak Binance üzerinde piyasaya sürülüyor olması akıllara FDUSD’nin borsanın yeni yerel stablecoin’i olacağı ihtimallerini getirdi. Binance, BUSD ihracının sonlandırılmasının ardından yeni arayışlara başladığını belirtmişti.

Konu hakkında yorum yapan First Digital Trust CEO’su Vincent Chok şu ifadeleri kullandı:

Son olaylar, geleneksel varlıkların dış olayların yarattığı risk ve volatiliteye karşı bağışık olmadığını göstermiştir. FDUSD şirketlerin ve yatırımcıların talep ettiği öngörülebilirliği sağlayan şeffaf ve güvenilir ve güvenli bir alternatif sunuyor.

Bunun yanı sıra FDUSD’nin herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan akıllı kontratlar, emanet ve sigorta sistemleri ile etkileşime girebildiği ve bu sayede maliyetleri muadillerine göre düşük tutmayı başardığı belirtildi. Gelecekte, Web3 teknolojileri ile uyumlu yenilikler için FDUSD üzerinde yeni çözümler oluşturulabileceği dile getirildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) geçtiğimiz haziran ayının başında FDUSD’nin BSC üzerinde piyasaya sürüldüğünü duyurmuştu.

source site-9