Hong Kong’da Kripto Dolandırıcılığından 458 Kişi Tutuklandı!

Hong Kong polisi, 60 milyon dolarlık kara para aklamayı içeren 314 davadan 458 kişiyi tutukladı. Bulgulara göre kripto para işlemleri yoluyla yaklaşık 15 milyon dolar aklandı.

Hong Kong’da dev kripto para operasyonu

Wu Blockchain’in raporuna göre, Hong Kong polisi Ağustos ayı boyunca kripto dolandırıcılığından 458 kişiyi tutukladı. Raporlara göre toplam tutarın yaklaşık 15 milyon doları nakit ve kripto para işlemleri yoluyla gerçekleşti. 

Yakın zamanda yayınlanan rapor, tutuklanan kurbanların çevrimiçi alışveriş, iş arama, yatırım, telefon görüşmeleri ve çevrimiçi aşk dolandırıcılığı gibi farklı mali suçlara karıştığını gösterdi. Hong Kong polisine göre, bazı kara para aklama örgütleri, insanları banka hesaplarını 40 ila 200 dolar arasında satmaya ikna etti. Daha sonra bu hesapları farklı dolandırıcılıklardan elde edilen suç gelirlerini aklamak için kullandılar.

Yetkililer, Ekim 2022’den Haziran 2023’e kadar sekiz ayda, 15 milyon dolara kadar para aklandığını belirtti. Suç örgütü nakit ve kripto para birimleri yoluyla milyonlarca doları temize çekti. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Binance, bu konuda hükümetlerle yakın temas haline. Borsa, Telegram kanallarını soruşturduktan sonra Türkiye’de bir teröristin yakalanmasına yardımcı oldu.

Hong Kong polisinin yaptığı diğer keşifler arasında saldırganların kontrol ettiği bir kukla hesap yer alıyor. Kukla hesap, Ocak 2022’den Şubat 2023’e kadar şüpheli yasa dışı bahislerden 27 milyon dolar topladı. Hesaplardan biri, 40 kurbanın dahil olduğu bir çevrimiçi alışveriş dolandırıcılığından para almak için kullanılmaktaydı.

458 kişi tutuklandı

Tutanaklara göre tutuklananlar yaşları 15-82 arasında değişen 330 erkek ve 128 kadın yer alıyor. Polis, tutuklanan bazı kişilerin aynı zamanda çevrimiçi flört veya iş arama dolandırıcılığınında kurbanı olduğunu kaydetti. Kripto kurbanları, çevrimiçi karakterlere güvenmediklerini ve hassas bilgileri onlara aktardıklarını iddia etti.

Polis, gözaltında bulunan bazı sendika üyelerinin, tutuklanan kişilerden bazılarını bankadan nakit indirimi almalarına yardım etme vaadiyle davet ettiklerini tespit ettiğini de sözlerine ekledi. Kimlik kartlarının kopyalarını teslim etmeleri, cep telefonlarıyla selfie çekmeleri ve kara para aklama amacıyla özel olarak sanal banka hesapları açmalarına yardım etmeleri için kandırıldılar.

Wu Blockchain, konuyla ilgili raporunda davanın kripto para bağlantılarına yer verdi. Buna göre dolandırıcılıklar, kara para aklama için kripto paraları tercih ediyor. Wu Blockchain’e göre:

Hong Kong polisi bu ay kara para aklamayı önleme operasyonu başlattı ve 470 milyon HK dolarını içeren 314 vakadan 458 kişiyi tutukladı; bunların yaklaşık 1,1 HK doları nakit çekme ve kripto para birimi işlemleri yoluyla aklandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1