Hong Kong Yeni Kripto Para Düzenlemelerinden Sonra İlk Lisansı Bu Platforma Verdi!

Asya merkezli kripto para finansal hizmetler grubu olan HashKey Exchange, Hong Kong’da kripto ticaret platformlarının perakende hizmetler sunmasına izin veren şehrin yeni lisanslama rejimi kapsamında lisans alan ilk kuruluş oldu.

HashKey, Hong Kong’da Kripto Perakende Ticareti Sunmak İçin İlk Lisansı Aldı

Daha önce şehirde gönüllü bir lisanslama programına katılmayı tercih eden HashKey, tip 1 ve tip 7 lisanslarını yükseltti ve artık şehirdeki perakende yatırımcılara hizmet vermesine izin verildi.

Lisansın onaylanması, Hong Kong’un kripto endüstrisi için küresel bir merkez olma girişimiyle 1 Haziran’da yeni Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı lisanslama rejimini başlatmasından yalnızca iki ay sonra geldi.

Komşu Çin, Eylül 2021’de başlayan daha geniş bir baskının parçası olarak kripto işlemlerine yönelik bir anakara yasağını uygulamaya devam ederken, Hong Kong bu yıl kripto firmaları için hoş geldiniz paspasını açtı. Hatta bankaları onlarla çalışmaya teşvik edecek kadar ileri gitti.

Ekim ayında Hong Kong yetkilileri, küresel bir finans merkezi olarak konumunu güçlendirmek amacıyla kripto para birimleri hakkında bir dizi politika açıklaması yayınladı.

Aralık ayında Hong Kong Yasama Konseyi, sanal varlık hizmet sağlayıcıları için tam bir lisanslama rejimi getiren bir değişikliği kabul etti.

Daha önce, HashKey ve OSL, otoritenin daha önceki gönüllü programının bir parçası olarak şehirdeki tek iki lisanslı borsaydı.

Yeni kurallar uyarınca, kripto ticaret platformlarının şehirdeki perakende yatırımcılara hizmet vermek için bir lisans alması gerekiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4