Hong Kong Merkezli Banka Gayrimenkul Tokenizasyonunu Ripple’da Test Edecek

Hong Kong merkezli Fubon Bank, bu yılın üçüncü çeyreğinde Ripple’ın (XRP) CBDC platformunu kullanarak gayrimenkul tokenizasyonunu test edeceğini açıkladı.

Yerel bir ajansın 24 Temmuz tarihinde yayınladığı habere göre Fubon Bank 2023 yılının üçüncü çeyreğinde Ripple’ın merkez bankası dijital parası (CBDC) platformunu kullanarak gayrimenkul tokenizasyonu ile kredi ihracını test edeceğini duyurdu.

Fubon Bank Başkan Yardımcısı Xu Luosheng, yapılacak testin kullanıcıların mülklerini tokenize ederek ipotek altına alma ve ardından kredi verme şeklinde gerçekleşeceğini belirtti. Kredinin, kullanıcılara Ripple CBDC platformu kullanılarak Hong Kong Doları’na (HKD) 1:1 oranında sabitlenmiş stablecoinler aracılığıyla verileceği ifade edildi.

Ayrıca verilen bilgilere göre müşteriler, Fubon Bank’in dijital cüzdanını kullanarak ipotek oranı, stres testleri ve mülk değerini gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilecekler.

Bu yöntem aracılığıyla kredi tahsisi sürecinin kayda değer şekilde kısalacağını öngören Luosheng, yine de kısalacak süreye dair kesin bir bilgi veremeyeceğini belirtti.

Test için hedeflenen müşteri kitlesinin ek mortgage kredisine ihtiyaç duyan kullanıcılar olduğu ifade edildi. Ancak bunun bir test olduğu ve gerçek bir kredi ihracını temsil etmediğinin altı çizildi. Kullanıcılar, test süreci sonunda gerçekten ek krediye ihtiyaç duyarsa bankanın hizmetlerinden yararlanabilecekler.

Başkan yardımcısı kullanıcı doğrulama politikaları (KYC) ve diğer güvenlik önlemlerinin sisteme henüz eklenmediğini bu yüzden yalnızca mevcut ipotekler üzerinde testleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Luosheng, bu testleri eHKD’nin doları kullanım kapsamının artırılması amacıyla gerçekleştiğini belirtti. Başkan yardımcısı, gelecekte tapu kayıtları da dahil olmak üzere tüm gayrimenkulleri tokenize etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Palau Cumhuriyeti 26 Temmuz tarihinde Ripple ile ortak çalıştıkları stablecoin projelerinde ödeme şirketle yeni bir anlaşma daha yaptıklarını açıklamıştı.

source site-9