Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu (SFC) Kripto Para Borsalarını Uyardı!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kripto para türevlerinin ticareti ve kripto para borsalarında kazanç hizmetleri ile ilgili bir uyarı yayınladı.

Düzenleyici otoriteye göre, bu faaliyetlere mevcut düzenlemeler kapsamında izin verilmiyor ve geçiş döneminde kuralları ihlal ederek faaliyet gösteren şirketlere lisans verilmeyebilir.

SFC geçtiğimiz günlerde yayınladığı resmi bir açıklamada, tüm kripto para borsalarını ve ilgili hizmet sağlayıcılarını mevcut düzenleyici çerçeveye uymaları konusunda uyardı.

Uyarı, kripto para birimlerinin ve dijital varlık ticaretinin popülaritesinin bölgede artmaya devam etmesi ve düzenleyici kurumun sektör üzerindeki otoritesini ortaya koymasına yol açması nedeniyle geldi.

SFC’ye göre, kripto para türevleri ve kazanç hizmetleri, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yönetmeliği (SFO) kapsamında “menkul kıymetler” olarak sınıflandırılmaktadır.

Bu nedenle, bu tür hizmetleri sunan herhangi bir kuruluşun düzenleyici makamdan bir lisans alması gerekmektedir. Bunun yapılmaması, ilgili şirketler için ciddi sonuçlara yol açabilir.

SFC, geçiş dönemi boyunca kripto para borsalarının ve ilgili hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini yakından izleyeceğini vurguladı.

Gerekli lisanslar olmadan faaliyet gösteren şirketlerin, yasal işlemlerle ve potansiyel cezai suçlamalarla karşı karşıya kalma ihtimali oldukça yüksek.

Uyarı, tüm piyasa katılımcılarına düzenleyici çerçeveye uymanın son derece önemli olduğuna dair açık bir mesaj niteliğindedir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4