Hong Kong Lisanslı İlk Kripto Para Borsası 4 Coin Listelemesi İle Bireysel Ticareti Başlattı!

Hong Kong’un ilk lisanslı kripto para borsası HashKey, bireysel yatırımcılar için resmen hizmete başladı. 

Ağustos başında Hong Kong’dan lisans alan ilk kripto para borsası HashKey, bireysel yatırımcılar için resmen hizmet vermeye başladı. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve USD Coin’i (USDC) halihazırda bütün kullanıcılar için alım-satıma açan borsa, profesyonel kullanıcılar için Polygon (MATIC) ve Avalanche (AVAX) alım-satımını açmaya hazırlanıyor.

Resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre borsa, tüm kullanıcılar için BTC/USD, ETH/USD, USDT/USD ve USDT/USDC işlem çiftlerinde hizmet veriyor ve profesyonel yatırımcılar için MATIC/USD ve AVAX/USD işlem çiftlerinde hizmet vermeye başlayacak.

Borsanın alım-satım panelinde yer alan açıklamada, AVAX ve MATIC işlem çiftlerinin sadece profesyonel kullanıcılar için açılacağı özellikle vurgulandı. Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) düzenlemeleri kapsamında profesyonel kullanıcılar, 1 milyon dolardan fazla portföye sahip kullanıcıları ifade ediyor.

Bununla birlikte lisanslı borsa HashKey’in kullanıcıları için tercih ettiği MATIC piyasa yorumcularının dikkatini çekti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), MATIC’i menkul kıymet olarak işaretlemiş ve kripto para borsası Binance’e açtığı davaya bu çerçeve kapsamında dahil etmişti.

HashKey ağustos başındaki güncellemeyle birlikte SFC tarafından Tip 1 (Menkul kıymetlerde işlem yapma) ve Tip 7 (Otomatik ticaret hizmetleri sağlama) lisanslarına erişen ilk kripto para borsası olmuştu.

source site-9