Hisse Senedi Rallisi, Felaket Senaryolarını Güçlendiriyor

Morgan Stanley’in ABD Hisse Senedi Stratejisti ve Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson, S&P 500 endeksinin neredeyse yüzde 20 oranında artmasına rağmen, faiz döngüsünün son aşamasında hisse senedi piyasasındaki artışın endişe verici olduğunu ifade ediyor.

Faiz döngülerinin sonlarında, verilerin çelişkili olduğu durumlarda hissiyatın hisse senedi fiyatları üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini vurgulayan Wilson, yatırımcıların resesyonun ne kadar yakın olduğu konusunda çeşitli görüşlere sahip olduğunu ve bu durumun borsadaki dalgalanmalara yol açtığını ifade ediyor.

Borsadaki rallinin arkasında sağlam ekonomik veriler ve kurumsal karların da etkili olduğunu söyleyen Wilson, ABD’de işsizlik oranının son on yılın en düşük seviyelerinde seyrettiğini, enflasyonun düşüş gösterdiğini ve tüketicilerin harcama yapmaya devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, şirket karlarının beklentilerin üzerinde olduğunu da ekliyor.

Ancak Wilson, yatırımcılar arasındaki ekonomik iyimserliğin büyük ölçüde hisse senedi fiyatlarından kaynaklandığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını savunuyor. Morgan Stanley tarafından yapılan tüketici anketine göre, ABD ekonomisine yönelik tüketici güveninin iyileşmediğini gösteren veriler olduğunu vurguluyor. Enflasyon endişelerinin devam ettiğini ve tüketicilerin temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmaya isteksiz olduğunu ifade ediyor.

“Ekonomik büyümenin hızlanması konusunda şüphelerimiz var. Döngünün bu aşamasında, ekonomik veriler hem boğalar hem de ayılar için çelişkili ve belirsiz olabilir. Bu nedenle fiyat hareketlerinin insanların ekonomiye yönelik hissiyatını etkileme eğiliminde olduğunu düşünüyoruz”

Mike Wilson- Morgan Stanley ABD Hisse Senedi Stratejisti ve Baş Yatırım Sorumlusu

source site-2