Herkesin Konuştuğu Yeni Platform Friend.Tech Nedir?

Coinbase destekli yeni Katman-2 Blockchain olan Base üzerinde çıkış yapan Friend.Tech, kripto sektörünü kasıp kavuruyor. Kısa sürede Tron ve Uniswap gibi lider DeFi protokollerini sollaması bir yana, kripto ekonomisine 20 milyon dolarlık hacim çekti.

Friend.Tech Nedir?

Friend.Tech, ilgi çekici modelleriyle yenilikçilerin zihinlerini büyüleyen bir sonraki büyük sosyal platform trendi. Entrika ve sohbet yaratan bir terim olan Friend Tech, TweetDAO ve Stealcam gibi uygulamaların geliştirilmesinde önemli bir figür olan Racer’a (@0xRacerAlt) atfedilmiştir.

Coinbase’de kıdemli bir yazılım mühendisi olan Yuga Cohler, bir tweet’te Friend Tech’in kripto kişilikleri için merkezi olmayan bir sosyal medya platformu olduğunu vurguladı. Cohler, platformun yenilikçiliğinin merkezinde, kripto paralar olarak “hisse senetlerini” kullanmasında yattığını da sözlerine ekledi. Bu paylaşımlar, kripto fenomenlerine etkileşim bağlamında mülkiyeti sembolize eder. Konsept, hisse senedi sahibi olmanın belirli bir şirkette hisseye eşit olduğu borsanın mülkiyet ilkesini yansıtır.

İlk bakışta, temel Friend.Tech işlevleri, WeChat grupları veya Telegram grupları gibi tanıdık platformlara benziyor. Bununla birlikte, ayırt edici faktör, Friend Tech’in özünü tanımlayan bir özellik olan grup sohbetlerine organik olarak girme ve çıkma sürecinde yatmaktadır.

Kullanıcılar, belirli gruplara katılmayı seçebilirler. İsterlerse taban fiyatı ödeyerek seçilen gruptan pay alabilirler. Bu taban tutar, katılım ücreti olarak işlev görür. Kullanıcılar daha sonra gruptan ayrılmaya karar verirlerse grup paylaşımlarını tasfiye edebilirler.

Friend Tech’in yatırım modeli

Friend Tech, sosyal katılımı yatırım fırsatlarıyla birleştirir. Belirli bir gruptaki katılımcı sayısı arttıkça ve grup hisselerinin toplam miktarı arttıkça, her bir grup hissesinin taban fiyatı buna karşılık gelen bir artış yaşar. Ancak grup üyeleri daha önce de belirtildiği gibi gruptan çıkmak isterlerse kendi hisselerini satmaya karar verebilirler.

Bu dinamik, belirli bir gruba katılmanın sosyal faydalara ek olarak ileriye dönük finansal faydaları olduğunu ima eder.

Yeni platform sektör liderlerini geride bıraktı

Friend.Tech’in beta sürümü 10 Ağustos Perşembe günü kullanıma sunuldu. Ardından ilk 24 saatinde 30.000’den fazla işlem kaydetti. İlk heyecanın ardından, uygulamadaki etkinlik hafta sonuna kadar azaldı. Ancak Cuma öğleden sonra işlem hacimleri bir kez daha yükselmeye başladı. Aşağıdaki grafikten görüldüğü üzere, tüm hafta sonu boyunca yüksek seviyesini korudu.

Friend şu anda kadar kripto ekosistemine  11.100 ETH, yani yaklaşık 20 milyon dolar çekti. Bu hacim platform tarafından üretilen işlem ücretlerinin hacminde bir artışı tetikledi. Böylece, Ethereum hariç herhangi bir Blockchain’den daha fazla gas üretti. Sonuç olarak, yarım milyon doların üzerinde gelir elde etti.

Topluluk Friend.Tech haftalık airdrop’larına özel ilgi gösteriyor

Alım satım faaliyetinin modeli, yeni kullanıcıların Friend.Tech’e katılma hızıyla eşleşir. İlk acelenin ardından, platform 44.000 kullanıcıya ilk “Friday Points” hava dağıtımını başlattığında, katılım Pazartesi ve Cuma günleri arasında yavaşladı.

Friend.Tech, bir sosyal medya gönderisinde altı aylık beta dönemi boyunca her Cuma günü airdrop’a 100.000 puan atmaya devam edeceğini duyurdu. Uygulama daha geniş bir ölçekte piyasaya sürüldüğünde, puanlar henüz açıklanmayan “özel bir amaca” hizmet edecek.

Pazar günü, platformdaki benzersiz alıcıların sayısı 54.000’in üzerine çıktı. Satıcı sayısı şu anda 20.000’i aştı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, bu talep sektör liderlerini geride bırakmasına yardımcı oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1