Halka Arz Olmak İçin Talep Toplamaya Başladı!

Bir süredir yüksek enflasyonun ve kısıtlayıcı kredi önemlerinin ışığında yeterli miktarda finansman sağlayamayan şirketler, Borsa İstanbul’da halka arz olarak bu finansman ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlardı. Özellikle halka arzlar bu çervede son dönemde biraz daha hızlandı. Bu furyaya son katılanlardan birisi ise ebebek.

ebebek Grup Üst Yöneticisi (CEO) Halil Erdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında e-ticarete başladıklarını ve 2003’te ilk fiziksel mağazalarını açtıklarını belirtti.

Halil Erdoğmuş, bu ay itibarıyla Türkiye’nin 64 ilinde toplam 220 mağazalarının bulunduğunu, geçen yılın sonunda başlattıkları İngiltere operasyonlarında da internet satışlarına devam ettiklerini ifade etti.

ebebek’in finansal bir ihtiyaç nedeniyle halka arz edilmediğini, ancak kurumsal süreçlerini bir üst seviyeye taşıyabilmek, daha fazla hesap verebilmek ve gelişimlerine olumlu katkı sağlamak amacıyla halka arz ettiklerini söyleyen Erdoğmuş, borsaya açılmanın şirketi daha fazla hesap verebilir kılacağını ve büyüme alanlarını genişleteceğini dile getirdi.

Erdoğmuş, elde edilecek kaynakları Türkiye ve yurt dışında açacakları mağazalar için kullanmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca bu yılın başından beri üzerinde yoğun çalıştıkları ve izin aşamasına gelen bir güneş enerjisi santrali (GES) projesi olduğunu açıkladı. Bu projede, mağazalarının enerji ihtiyacını karşılamak ve sürdürülebilirlik politikalarını desteklemek amacıyla güneş enerjisi kullanmayı planladıklarını vurguladı.

Erdoğmuş, son dönemde şirketlerin Borsa İstanbul’a dahil olmak için artan talebine dikkat çekerek, toplumun artık hisse senetlerini yatırım aracı olarak gördüğünü ve bu durumun mutluluk verici olduğunu belirtti. Halka arzlardaki yüksek talep sayesinde herkese küçük paylar düştüğünü ve bu durumun uzun vadeli yatırımları teşvik ettiğini ifade etti.

Borsa kodu “EBEBK” olacak olan şirketin halka arzı, pay başına 46,50 TL sabit fiyatla gerçekleştiriliyor. Halka arz için talep toplama süreci bugün başlamış olup, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde de devam edecektir.

source site-2