Hacklenen Kripto Para Borsası, Yeni Bir Token Çıkaracağını ve Dağıtacağını Duyurdu

Bu ayın başlarında büyük bir saldırıya uğrayan Solana tabanlı merkezi olmayan bir borsa olan Cypher, olayın ardından toparlanmak ve büyümesini sürdürmek için halka açık bir token satışı yapmayı planladığını duyurdu.

Borsanın açıklamasına göre tokenlerin %45’inden fazlası satış yoluyla doğrudan halka açık olacak.

Cypher, kullanıcıların yüksek hızı ve düşük ücretleriyle bilinen Solana blok zinciri üzerinde çeşitli varlıkların ticaretini ve takasını yapmalarına olanak tanıyan bir protokoldü.

Ancak Cypher, 7 Ağustos’ta likidite havuzunun büyük bir kısmını boşaltan ve çeşitli varlıklarda 1 milyon doların üzerinde kayıplara neden olan yıkıcı bir saldırıya uğradı. Hacker, protokolün akıllı sözleşmesindeki bir güvenlik açığından yararlandı ve herhangi bir ücret ya da slippage ödemeden havuzdan fon çekmeyi başardı.

Cypher ekibi, başlangıçta Eylül ayı sonu için planlanan ilk merkeziyetsiz borsa arzını (IDO) hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye karar verdi. IDO, Cypher’ın gelişim için fon toplamasına ve hazinesini yenilemesine olanak tanıyacak, ayrıca sadık ve etkilenen kullanıcılarını ödüllendirecek.

Cypher’ın blog yazılarına ve tweet’lerine göre, IDO, ekip içindekilere kıyasla topluluğu tercih eden benzersiz bir tokenomik yapıya sahip olacak. Tokenlerin %45’inden fazlası halka satılacak, %23’ü ekip için, %11’i yatırımcılar için, %1,2’si danışmanlar için ve %12’si büyüme teşvik programları için ayrılacak.

Diğer bir %7,3’lük kısım ise tokenin airdrop’larına gidecek. Cypher’ın, yeni müşterilerinin birçoğunun 7 Ağustos saldırısından önceki bir puan sistemi ile ölçülen faaliyetlerine dayalı olmasını beklediği airdrop’u nasıl yöneteceği henüz belli değil. Her hâlükârda, hack nedeniyle para kaybeden mevduat sahiplerine 50 milyon token dağıtacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4