Hacklenen Altcoin Uyardı: Tüm AVAX Rezervlerinizi Çekin!

22 Ağustos’ta V2 havuzlarında güvenlik açığı olduğunu bildiren Balancer (BAL), yeni bir duyuruda AVAX LST Likidite Sağlayıcılarına seslendi.

Avalanche’taki (AVAX) tüm LST likidite sağlayıcılarının likiditelerini çekmeleri tavsiye ediliyor

Balancer, yakın zamanda keşfedilen güvenlik açıkları dikkate alarak Avalanche’taki (AVAX) tüm LST likidite sağlayıcılarının likiditelerini yeni sürüme taşımasını önerdi. Bunlar BENQI, Yield Yak ve GoGoPool protokollerini içeriyor. Kullanıcıların yeni sürüme mümkün olan en kısa sürede geçmeleri gerekiyor. Balancer ekibine göre eski sürüm şu anda güvensiz ve güvenlik açıkları içeriyor. Resmi duyuruda yer alan ayrıntılara göre:

Son zamanlardaki güvenlik açığıyla ilgili olarak, riskleri azaltmak için artırılan tüm havuzlar duraklatıldı ve öyle kalacak. Bu havuzlar durdurulmuştur ve GÜVENLİDİR. Ancak bunlar duraklatılmış durumda kalacak ve kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede geçiş yapmaları tavsiye ediliyor. Balancer Kullanıcı Arayüzü, etkilenen LP’lerde likiditeye sahip olup olmadıklarını adım adım para çekme talimatlarıyla tüm kullanıcılara bildirecektir.

Balancer kullanıcıları, uyarıdan bu yana 100 milyon dolarlık kripto para çekti

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Balancer (BAL) ekibi, dün acil bir duyuruda V2 havuzlarında güvenlik açığı tespit ettiğini bildirdi. Balancer, on milyonlarca doları riske atabilecek kritik güvenlik açığına acil mücadele etmek zorunda kaldı. Ekip ilk hamlesinde, bazı kullanıcılarına fonlarını protokolden çekmeyi tavsiye etti. AVAX duyurusuna kadar geçen sürede, protokolden 100 milyon dolarlık kripto para çıkışı gerçekleşti.

Balancer’ın son tahmini, kilitlenen toplam değerin %1,4’ünün (yaklaşık 10 milyon dolar) risk altında kaldığını gösteriyor. Balancer şu anda Avalanche’taki tüm LST likidite sağlayıcılarının likiditelerini çekmeleri tavsiye ediyor.

Kritik karar AVAX için ne anlama geliyor?

Avalanche’taki (AVAX) LST likidite sağlayıcıları şu anda Balancer’den fonlarını çekmekle meşguller. Bu esnada, AVAX fiyatı 26 Ağustos’un 100 milyon dolarlık token kilit açılımına hazırlanıyor. TokenUnlocksApp’a göre Avalanche, en son 28 Mayıs 2023’te benzer büyüklükte bir token unlock gerçekleştirdi. Ardından, Avalanche fiyatı yalnızca iki hafta içinde 27 Mayıs’ta 15 dolardan 12 Haziran’da 11 dolara düşerek %27 düştü.

Fiyat düşüşü, SEC’in Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davayı çevreleyen FUD etkisiyle daha da derinleşti. Ancak on-chain veriler, 26 Ağustos AVAX token kilidinin açılmasının benzer bir AVAX fiyat düşüş trendini tetikleyebileceğini gösteriyor.

Bu arada, IntoTheBlock verilerine göre 28 Mayıs’tan bu yana Uzun Vadeli AVAX Yatırımcıları kademeli olarak yalnızca 100.000 Avalanche sattı. Diğer yandan, stratejik yatırımcılar satın almak için dip fiyatları bekliyor. Şu anda kripto yatırımcıları 950.700 Avalanche satın almak için aktif siparişler verdi. Bu arada satıcılar yalnızca 618.840 AVAX’ı satışa sundu.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız 26 Ağustos’un AVAX kilit açımı, kısa vadede fiyatı etkileyecek ana katalizör olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1