Güney Kore’nin En Büyük İkinci Bankasından Kripto Para Ortaklığı!

Kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin günden güne daha popüler hale gelmesi bu alanda yapılan ortaklıkları ve işbirliklerini de çoğalttı.

Bu noktada son haber Güney Kore’nin en büyük bankalarından biri olan KEB Hana Bank ile BitGo‘dan geldi.

Forkast’ın haberine göre, Seul’deki Kore Blockchain Haftası’nda yapılan duyuruda Hana Bank ile dijital varlık saklama sağlayıcısı BitGo ile ortak olacağı belirtildi.

Buna göre, BitGo, 2024’ün ikinci yarısında Hana Bank’ın kripto para saklama hizmetlerinin geliştirilmesine yardımcı olacak.

Ayrıca BitGo Güney Kore’deki yerel düzenlemelere uymak için gerekli lisansları hazırlayacaklarını ve 2024’ün ikinci yarısında ülkede bir ofis açmayı planladıkları belirtildi.

Hana ve BitGo’dan yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ortaklığın, yerel dijital varlık piyasasının standartlarını küresel seviyeye yükseltmede ve piyasaya kurumsal katılımı teşvik etmede önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.”

Hana Bank, geçen yıl 3,16 trilyon Kore wonunun (2,4 milyar ABD doları) üzerinde net kâr elde ederek Güney Kore’nin en büyük beş bankasından biri oldu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5