Güney Kore’de Gençlerin İlgisi Bitcoin ve Ethereum’da Değil: Bir Coin Ön Plana Çıktı!

Güney Koreli genç kripto para yatırımcılarının büyük bir bölümü, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi nispeten güvenli varlıklar yerine heyecanlı altcoin piyasasını tercih ediyor.

Yerel bir ajansın 23 Ağustos tarihinde yayınladığı habere göre bu yılın ilk yarısında 20’li yaşlardaki kripto para yatırımcıları, çoğunlukla altcoin yatırımını tercih etti. Veriler, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’ın raporundan elde edildi.

Verilere göre 20 yaşlarındaki z kuşağı kripto yatırımcıları, %82,5 ile Ethereum ve Bitcoin dışındaki altcoinleri tercih etti. Bu grubun tercih ettiği en popüler altcoin ise %20,7 ile Ripple (XRP) oldu. Ripple’a yatırım yapan 20’li yaşlarındaki gençlerin Bitcoin ve Ethereum’a yatırım yapan gençlerden daha fazla olduğu görüldü.

Gençlerin Ripple’dan sonra yatırım yapmayı en çok tercih ettiği diğer altcoinler, Fellaz (FLZ) ve Mines of Dalarnia (DAR) oldu. Gençlerin bu altcoine yatırım oranları sırasıyla %5,8 ve %3,0 olarak kaydedildi. Fellaz piyasa değerinin 5,65 milyar dolar, Mines of Dalarnia piyasa değerinin ise 65 milyon dolar olduğu aktarıldı.

Güney Koreli kripto para girişimi Wonderframe CEO’su Kim Dong Hwan, gençlerin uzun vadeli yatırımlardan ziyade kısa vadeli kazançları hedefliyor gibi göründüklerini söyledi.

Öte yandan 30 yaş grubunun neredeyse %30’la Bitcoin ve Ethereum’a en yüksek yatırım yapan yaş grubu olduğu görüldü. 30 yaş gurubunu %23’le 60 yaş grubu takip etti. Üçüncü sırayı 50 yaş grubu %22,2 ile alırken 40 yaş grubunun, %21,7 ile 20 yaş grubundan sonra en az Bitcoin ve Ethereum yatırımını tercih eden grup olduğu tespit edildi.

Gençler arasında oldukça popüler olan Ripple’ın diğer yaş gruplarındaki tercih yüzdeleri ise şu şekilde aktarıldı;

  • 30 yaş grubu %17
  • 50 yaş grubu %14,9
  • 60 yaş grubu %13,8
  • 40 yaş grubu %11,8

Güney Koreli yatırımcıların altcoinlere olan ilgisi, kripto para ekosistemi aktörleri tarafından biliniyor. Güney Koreli kripto para borsalarının zaman zaman altcoin ticaret hacimlerinde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i dahi geride bıraktığı görülüyor. Bu fenomenin son örneği 16 Ağustos tarihinde Sei’de (SEI) görülmüştü. Güney Koreli kripto para borsası Upbit, Sei ticaret hacmi bakımında Binance’i dörde katlamıştı.

source site-9