GTA 6 konsol ve PC için aynı anda çıkış yapacak

Rockstar Games henüz Grand Theft Auto 6’nın hangi platformlar için geliştirilmekte olduğunu açıklamadı. Twitter’dan gelen yeni sızıntılar ise konsol ve Windows için çıkış planını ortaya koydu. Peki GTA 6, GTA 5 gibi PlayStation ve Xbox için daha erken mi çıkacak?

GTA 6 konsol ve PC için farklı tarihlerde mi çıkacak?

GTA 6 ile ilgili sızdırılan birkaç test görüntüsü, “düşük video belleği” hakkında uyarı penceresini gösteriyor. Bu da Rockstar’ın Windows için aktif olarak optimizasyon ve testler yürüttüğünü ortaya koyuyor.

Görünüşe göre GTA 6; GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 gibi ilk olarak konsollarda piyasaya sürülme stratejisini izlemeyecek. Yani GTA 6 hem konsol hem de PC için aynı anda çıkış yapacak. PlayStation 5, Xbox Series X/S ve Windows’a sunulacağını söylemek mümkün.

Sıkı durun: GTA 6 roleplay modu ile birlikte gelebilir!

Sıkı durun: GTA 6 roleplay modu ile birlikte gelebilir!

Grand Theft Auto serisinin en yeni oyunu olacak olan GTA 6 yepyeni oyun modlarıyla birlikte gelebilir. İşte detaylar…

Öte yandan Rockstar’ın üst şirketi Take-Two, son kazanç çağrısında oyunun çıkış tarihi hakkında bazı bilgiler sızdırdı. Buna göre şirket, Nisan 2024 ile Mart 2025 arasında gelirlerinde büyük bir büyüme öngörüyor. Bu zaman dilimi, GTA 6’nın 2024 sonu veya 2025 başında piyasaya sürüleceğine dair daha önceki söylentiler ile örtüşüyor.

Rockstar henüz GTA 6’yı duyurmamış olsa da, genellikle yeni oyunlarını piyasaya sürmeden altı ay önce reklamlarını yapmaya başlıyor. Buna sadık kalacağını düşünürsek, resmi GTA 6 fragmanı ve ayrıntılarının 2023’ün sonunda geleceğini düşünebiliriz.

Rockstar Games geçtiğimiz günlerde FiveM ve RedM’in geliştirici stüdyoları olan Cfx.re’yi satın aldı. Cfx.re’yi satın almasıyla birlikte aslında oyun içi online moduna eklenebilecek birçok özelliğin de önünü açmış oldu.

source site-32